Postoje dva načina da kombinuješ svoj autfit: da obuću usklađuješ sa garderobom ili obrnuto. Ako je obuća tvoj prvi izbor i naspram nje određuješ sve ostalo, onda sigurno poseduješ čitavu kolekciju. A možda si i jedan od onih pristalica „neutralnih“ patika – cipela koje možeš da kombinuješ sa svim, nekako idu na sve. Svaka prilika određuje svoj dress code, a složićeš se da ne možeš baš uvek da se osloniš na taj omiljeni, jednoličan par. Vreme je da bukvalno zagaziš u nešto drugo, a mi smo izdvojili pet favorita koje moraš da imaš u svom cipelaru.

Sportska obuća

Na prvom mestu su sportske patike, koje su većini muškaraca odavno asocijacija na pomisao obuće. Sigurno imaš bar jedan omiljeni par patika koje nosiš kada treniraš, trčiš ili jednostavno poželiš da izađeš bilo gde van kuće sa društvom. One su verovatno, ali ne i nužno najudobnije što možeš da nosiš. Svakako da postoje različiti modeli koji se vremenom smenjuju kada je u pitanju ono što je trenutno aktuelno i odabraćeš one koje najbolje pristaju tebi i odevnoj kombinaciji. Ali, ne moraš ih nositi samo u sportskim, već u kombinacijama koje biraš u bilo kom dobu dana ili za bilo koju priliku.

Patike za sve

Pominjali smo one neutralne patike koje bilo kada da obuješ, bez preteranog razmišljanja nećeš pogrešiti. One odlično pristaju uz farmerke i neke ne baš svečane pantalone, trenerke, šortseve… Ukoliko odabereš jednobojne ili sa nekim zanemarljivim detaljima dodatno ćeš unapred olakšati kombinovanje sa odećom. Veoma su zahvalne i večiti su hit.

muski modeli obuce obuca za muskarce 1 5 modela obuće koju svaki muškarac treba da poseduje

Cipela – patike

Kada želiš da izgledaš dovoljno ozbiljno, ali ne previše i kada imaš odgovarajuće prilike koje od tebe zahtevaju takav izgled, onda su cipela – patike pravi izbor. Savršeno pristaju uz neku lanenu ili platnenu košulju i casual pantalone. Odaju utisak muškarca sa stilom i pristojna su zamena za svakodnevne patike, a pritom nećeš doživeti veliku promenu. Model sa izvrnutom kožom ili od platna, sa istaknutom potpeticom ili potpuno ravne, poluduboke ili plitke – sam odluči koje ti se najviše dopadaju.

Mokasine

Često se doteruješ, već imaš odgovarajuću obuću, ali da bi „začinio“ svoj izgled i ponekad ga prošarao, za to su ti potrebne mokasine. Vrlo upečatljive već same po sebi i lako dopadljive. Možda si stava da tebi ne pristaju, ali ukoliko ih budeš probao kupiće one tebe, pa zatim i ti njih.

muski modeli obuce obuca za muskarce 5 5 modela obuće koju svaki muškarac treba da poseduje

Elegantne cipele

Ukoliko nemaš obavezni dress code za posao i nisi primoran da ih nosiš svakodnevno, neizbežne su za razne proslave i svečane prilike. Jednostavne kožne ili sa dodatnim detaljima, crne, braon ili neke treće boje – izbor je velik. Odaberi one koje ti najbolje stoje i uklopi ih sa svojim sakoom i pantalonama.

muski modeli obuce obuca za muskarce 3 5 modela obuće koju svaki muškarac treba da poseduje

Izvor: wannabemagazine.com