Škoda je odlučila da na poseban način obilježi istorijski uspjeh svoje Fabie u WRC 2 šampionatu, te je kreirala specijalnu, sportsku verziju ovog modela inspirisanu trkama.

Iako na putevima ne djeluje kao sportski automobil, Fabia je na stazi veoma uspješna. Ove godine je ona pobijedila u WRC 2 šampionatu. Upravo iz tog razloga je kompanija odlučila da napravi njenu sportsku verziju.

Spoljašnjost je odrađena u dva tona boje, bijeloj sa crnim krovom, a Savio aluminijumske felne veličine 17 inča su dostupne u tri boje: crnoj, bijeloj i svijetlo zelenoj (na slici). Na automobilu se nalaze i oznake na kojima piše „WRC 2 2017 Champion“. U enterijeru se nalaze novi volan, sportska sjedišta i slično.

Ali ova Fabia nije modifikovana samo vizuelno. Ispod haube se nalazi TSI agregat zapremine 1,4 litara koji proizvodi 125 konjskih snaga, što ovu Fabiu čini najbržom koja se može kupiti, iako nije RS verzija. Agregat je uparen sa DSG mjenjačem, te ovaj model od 0 do 100 km/h ubrzava za svega 8,8 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 203 km/h. Da bi zaista bila sportska verzija, promijenjeno je i vješanje, te je i klirens sada manji. Stavljen je i novi izduvni sistem. Opcije kao što su sjedišta sa grijačem, zadnja kamera i automatska kontrola klime se takođe mogu naći u ovoj verziji.

Škoda je najavila da će proizvesti svega 1.300 ovakvih automobila, i da će se oni prodavati na 21 tržište. Još uvijek nema nikakvih detalja o cijeni ove verzije modela Škoda Fabia.

Izvor: Nezavsine novine