Najmanji Renault je značajno obnovljen. Iako pri pomisli na Twingo svi pomislimo na original, prvu i vjerovatno najdojmljiviju generaciju, Twingo je još 2014. godine dobio treću ediciju.

Sada prolazi kroz prvi opsežni facelift u okviru kojeg dobija niz malih, ali efektnih poboljšanja.

Dizajn spoljašnosti simpatičnog automobilčića se najmanje mijenjao. Novi su tek detalji, poput LED dnevnih svjetala u korporativnom obliku slova C, te blago redizajniranih odbojnika i prednje maske.

Službeni podaci kažu kako su ubačene dvije nove boje, ali i da je automobil 10 mm bliži podlozi. Mjesta se našlo i za nešto hroma, a neke izvedbe dobivaju veće otvore za hlađenje motora.

Naravno, motor je i dalje straga, baš kao i pogon. Novost je SCe75, 1.0 atmosferski trocilindraš sa 75 KS i 95 Nm. U ponudi su još slabija SCe 65 izvedba, te snažniji TCe 95 s turbom.

Potonji daje 93 KS i 135 Nm, a opcijski se nudi sa EDC mjenjačem. Nažalost, Twingo Gt se zasad nigdje ne spominje.

Iznutra je Twingo dobio novu centralnu konzolu, sada s prilagodljivim držačem i dva USB priključka. R&Go je nova multimedija na popisu, a uključuje 7-inčni zaslon i mogućnosti lakog povezivanja periferije. Pretinac ispred suvozača ima poklopac, a novi dizajn bilježi i ručica mjenjača. U Renaultu napominju da su mogućnosti individualizacije gotovo beskrajne.

Izvor: Nezavisne novine/index.hr