Нови кросовери су помогли француској марки да оствари продајне циљеве годину дана раније.

Наиме, Ренаулт је претекао Форд и позиционирао се као произвођач број два у Европи, у првих шест месеци 2016. Цлио је остао бестселер, али су Цаптур и Кадјар на другом и трећем мјесту и они представљају кључну „силу“ која је надмашила Форд.

Укупно гледајући, Ренаулт је чак за 15 одсто направио боље резултате у односу на првих шест мјесеци 2015., док је европско тржиште укупно порасло за девет одсто до краја јуна.

Продаја хечбека, а посебно миниванова, сегмента којег је Ренаулт практично измислио у Европи, нешто је слабија. У складу с тим, француска марка је реаговала лансиравши Цаптур и Кадјар, који иако су релативно нови производи на тржишту, направили су лијеп успјех.

Продаја Цаптура је повећана за више од 10.000 јединица у првој половини године, на 117.989 примјерака, док је продаја Кадјара отишла горе десетоструко, на 70.857 јединица, захваљујући чињеници да је кренуо у продају у априлу 2015.

Ренаулт је планирао да друго мјесто у Европи достигне 2017., али је то остварио годину дана раније. Волксwаген је и даље први, без обзира на чувени дизел скандал.
Извор: Независне новине