Sudeći na osnovu videa na kome je prikazan test prototip, novi Yeti biće dizajnerski veoma sličan većem Škodinom SUV modelu Kodiaq.

Djelimično maskirano test vozilo snimljeno na jednom autoputu u Češkoj na prvi pogled podsjeća na Škodu Kodiaq, ali u stvari reč je o manjem SUV modelu koji će naslijediti aktuelnu Škodu Yeti:

Yeti je imao premijeru davne 2009. godine na sajmu automobila u Ženevi, što znači da je to trenutno najstariji model u aktuelnoj gami češkog proizvođača. Druga generacija bi trebalo da se pojavi tokom 2017, a Škoda za sada nije potvrdila da će automobil zadržati postojeći naziv.

U međuvremenu, na nekim stranim automobilskim sajtovima pojavila se informacija da će novi Yeti dobiti oznaku Karoq (otuda i ovakav naslov videa na YT).

Ljubitelji dizajna prve generacije modela Yeti, koji se ipak izdvajao izgledom od drugih Škodinih modela, vjerovatno će biti razočarani što će se njegov nasljednik stilski “utopiti” u novi dizajnerski jezik sa oštrim linijima i pravougaonim formama. Po svemu sudeći, i Škoda prati vladajući trend u auto-industriji prema kome se modeli jednog proizvođača sve manje međusobno razlikuju.

Bez obzira da li će zadržati postojeće ime ili ne, novi Yeti trebalo bi da bude predstavljen u bliskoj budućnosti (u opisu videa nezvanično se spominje 18. maj), dok će zvaničnu svjetsku premijeru ovaj model najvjerovatnije imati na auto-salonu u Frankfurtu, u septembru.

Kako bi mogao da izgleda ovaj automobil u konačnoj produkcijskoj formi, pokazuje nezvanični render koji je objavio sajt Motor1.com.

Izvor: Nezavsine novine