Ubjeđeni ste da je luksuz odsjesti u hotelu s pet zvjezdica. Istina, jeste uživanje, ali imamo bolji prijedlog za ovo ljeto.

Postoji „smještaj sa pet milijardi zvjezdica“, koji je svima dostupan. Jedna je caka – da biste u ovakvom „apartmanu“ odsjeli, potrebno je da ste ljubitelj kampovanja.

Ostavićete za sobom svaku brigu, sivilo grada, ropstvo „četiri zida“, prednosti (i mane) naprednih tehnologija, WI-FI, TV i ostale uređaje i – oporavak je zagarantovan.

Na Instagramu je u posljednje vrijeme sve veći hit ovaj stil, a podliježu mu najviše ljubitelji prirode.

Ono što smo zapazili je da kamperi u posljednje vrijeme koriste šatore s transparentnim krovom, pa je osjećaj doslovno kao da ste pod vedrim nebom.

Ovaj „smještaj“ jedini je koji vam omogućava da pred očima imate čitavu galaksiju kad god to poželite.

Zalazak sunca, svitanje, krov od noćnog neba – ponekad mrklog, ponekad „zvjezdanog krova“ nema cijenu, a kad smo već kod cijene, ovakav vid odmora neuporedivo je jeftiniji, jer je smještaj u odnosu na klasičan, hotelski daleko povoljniji.

Ipak, potrebno je da se u ovu avanturu pod zvjezdama otisnete s prethodnih predznanjem – bitno je da, na prvom mjestu, umijete pravilno da postavite šator, kao i da zapalite vatru, a nije zgoreg ni talenat za snalaženje u prostoru, ukoliko usred noći riješite da na kratko izađete iz svog „skrovišta“.

 

 

Izvor: B92