Zodijak koji je opsednut detaljima, ima dubok smisao za humanost, metodičan pristup životu, često je nježan, ali oprezan. Zbog svog ledenog pogleda i distanciratnosti najveća je misterija među horoskopskim znakovima i zna kako da zavlada u svom okruženju.

Djevica je uvijek glavna faca u gradu, ma koliko ga drugi Zodijaci poprijeko gledali.

Djevica je kao Bik i Jarac zemljani znak, a oni vole konzervativne i organizovane stvari, ali i one koji od njih zavise. To su znaci koji vole da im je život sređen po fascikalama. Merkur je vladajuća planeta, pa Djevice imaju dobro razvijen osjećaj za govor i pisanje, kao i za ostale oblike komunikacije. Ovo je njihova prednost u privlačenju partnera, ali isto tako svoje sposobnosti koristi da omađija ostale ljude.

Većina je oduševljena pitkošću i rečitošću Djevica što zna da ih zanese i ponese. Međutim, ovaj znak se ne zaljubljuje i ne uklapa tako lako sa ostalima jer previše voli sebe i svoj red i mir.

Djevica zna da odbije kritikom ljudi oko sebe.

Djevice više vole da imaju par stabilnih veza nego mnogo partnera. Životne parnere bira po tome koliko osjećaju da su važni i potrebni u njihovom životu. Oni su posvećeni partneri koji s vremena na vrijeme vole izazove.

Izvor: Montenegroclick.com