Prioritetni zadaci rukovodstva „Hidroelektrana na Trebišnjici“ /HET/ u budućnosti će biti da se napravi veći sistem, te realizacija investicija koje će doprinijeti kvalitetnijem životu građana, rekao je danas direktor ovog preduzeća Gordan Mišeljić prenosi agencija Srna.
Mišeljić je danas, povodom proslave krsne slave ovog preduzeća – Ilindana, kao neke od važnijih investicija za naredni period, naveo izgradnju vodozahvata za zubački plato, napajanja Mokrog i Dživarskog polja, te izgradnju rezervoara na Vrelom oku.

On je naveo da će se realizacijom ovih projekata poboljšati vodosnabdijevanje dijelova grada koji do sada nisu imali dovoljan dotok vode.

Prema dosadašnjim pokazateljima, HET će i ove godine potvrditi da je prema poslovnim rezultatima u vrhu sistema „Elektroprivrede Republike Srpske“.

U ovom preduzeću ističu da zbog toga nema bojazni da planirani, veoma ambiciozni projekti, neće biti završeni u predviđenom roku.

Osim dobrih proizvodnih rezultata, preduzeće vodi računa i o smanjenju troškova koji su za devet mjeseci prošle godine bili manji za 2.354.000 KM, u odnosu na prethodnu godinu, ističu u HET-u.

 

Izvor: Srna