Приоритетни задаци руководства „Хидроелектрана на Требишњици“ /ХЕТ/ у будућности ће бити да се направи већи систем, те реализација инвестиција које ће допринијети квалитетнијем животу грађана, рекао је данас директор овог предузећа Гордан Мишељић преноси агенција Срна.
Мишељић је данас, поводом прославе крсне славе овог предузећа – Илиндана, као неке од важнијих инвестиција за наредни период, навео изградњу водозахвата за зубачки плато, напајања Мокрог и Џиварског поља, те изградњу резервоара на Врелом оку.

Он је навео да ће се реализацијом ових пројеката побољшати водоснабдијевање дијелова града који до сада нису имали довољан доток воде.

Према досадашњим показатељима, ХЕТ ће и ове године потврдити да је према пословним резултатима у врху система „Електропривреде Републике Српске“.

У овом предузећу истичу да због тога нема бојазни да планирани, веома амбициозни пројекти, неће бити завршени у предвиђеном року.

Осим добрих производних резултата, предузеће води рачуна и о смањењу трошкова који су за девет мјесеци прошле године били мањи за 2.354.000 КМ, у односу на претходну годину, истичу у ХЕТ-у.

 

Извор: Срна