Internet adresa na kojoj ste trenutno nastala je kao plod akademskog rada, na temu proučavanja kulturno-istorijskih spomenika i znamenitosti regije Istočna Hercegovina.

 

Daljim razvojem, odlučili smo na ovoj web adresi da Vam kao posjetiocu i čitaocu predstavimo sve značajno što ova regija može da pruži. Bilo da ste njen stanovnik ili planirate da posjetite ovaj neponovljivi krajolik, na ovom mjestu pronaćićete, vjerovatno, sve ono što vas kao turistu, avanturistu, putnika namjernika ili poslovnog čovjeka može zanimati. Spomenici kulture, prirodne ljepote, gastronomija, turističke destinacije… Takođe, tu su i priče koje prate istorijska i kulturna dešavanja vezana uz gore navedene znamenitosti. Jedan dio ovog prezentera Istočne Hercegovine, jeste i Poslovni adresar koji je naš tim osmislio i uradio kao poseban vid prezentacije poslovnih subjekta naše regije.

Uz sve pomenuto portal Hercegovina Promo od novembra 2013. godine dnevno objavljuje informacije iz ovog dijela Hercegovine, sa svakodnevnim osvrtom i na najznačajnija dešavanja u regiji i svijetu. Posebni smo po tome što se ne bavimo senzacionalističkom tematikom, kao i crnim hronikama i sličnim negativnim dešavanjima što nas odvaja od većine sličnih medija u okruženju. Pristupom pod sloganom „INTERNET MAGAZIN NA LJEPŠOJ STRANI HERCEGOVINE“ na teži način smo zaokupili pažnju čitalaca i zadobili vaše povjerenje, za što smo vam svima beskrajno zahvalni. Potvrda navedenog je preko 350.000 vaših posjeta našem portalu u toku 2014. godine, te znatan napredak u toku 2015. godine kada smo zabilježili nepun milion posjeta našim sadržajima.

 

Naš rad je plod entuzijazma i želje da se na drugačiji način prezentuje naša regija, kao i informacije iz okruženja, koje su svakodnevno prepune negativnih stavova, senzacionalizma i politikantstva.

Izuzetno nam je važno da naglasimo da se ne finansiramo iz bilo kakvih vladinih, nevladinih, stranačkih ili međunarodnih fondova. Jedini prihod koji ostvaruje naša stranica i sa kojim održavamo rad cijelo vrijeme jesu sponzorski ugovori sa poslovnim subjektima, prevashodno iz hercegovačke regije.

U našem radu otvoreni smo za sve Vaše sugestije, a noviteti koje možete očekivati u toku godine pred nama će Vas sigurno učiniti našim još vjernijim čitaocem.

 

Našu redakciju možete kontaktirati putem e-maila: [email protected] ili putem naše Facebook fan stranice.