Све је прошло са анђелима, без превелике пуцњаве, алкохола, изгреда, уз величанствене ватромете на Тргу Николе Ђурковића и на Шкверу, преноси Радио Јадран.

Мора се признати да су Новљани, који о томе одлучују, а програм потписују Општина, ТО, у партнерству са Херцег фестом и свим градским службама, потрефили концепт новогодишње забаве.
Заиста, за сваког добра свирка и одмјерен програм. Готово да није било грешке, јер преко 3500 посјетилаца на Тргу и на Шкверу су доказали да је тако. А било је и звјездано небо, тиха ноћ…


Расположење је прво подизала група Перпетум мобиле, па је нешто прије 23х са својим бендом микрофон преузео Џенан Лончаревић. Пјевао је своје и познате поп пјесме, а прву с којом је започела Нова 2017. година била је „Моји су другови….“

Томе је претходила „безазлена“ вратоломија новског Дједа мраза низ градску Тору. А ко би други могао то да уради до Дејо Вериго, који је у дједамразовској одјећи, када се спустио, на бини отворио шампањац, наздравио са Џенаном и водитељком Драганом Влаовић и поручио:”Пуно здравља, а остало има све код Кинеза!”

Дјевојчица Марија Гардашевић је упутила прве новогодишње жеље Новљанима и свијету:
Склопите овог тренутка књигу са 365 страница коју сте исписивали у 2016! И одмах отворите нову – са нових 365 страница! У оној старој оставите све што вас је тиштало, бринуло, љутило… А у Новој, на свакој страници нађите мјеста и повода да испишете: љубав, пријатељство, здравље, игра, жеља, машта и срећа!Добро дошли у 2017. и нека она буде, до сада, најбоља и најуспјешнија година наших живота и нашег града. Свијете – срећна ти Нова година!

Извор: Радио Јадран