Sve je prošlo sa anđelima, bez prevelike pucnjave, alkohola, izgreda, uz veličanstvene vatromete na Trgu Nikole Đurkovića i na Škveru, prenosi Radio Jadran.

Mora se priznati da su Novljani, koji o tome odlučuju, a program potpisuju Opština, TO, u partnerstvu sa Herceg festom i svim gradskim službama, potrefili koncept novogodišnje zabave.
Zaista, za svakog dobra svirka i odmjeren program. Gotovo da nije bilo greške, jer preko 3500 posjetilaca na Trgu i na Škveru su dokazali da je tako. A bilo je i zvjezdano nebo, tiha noć…


Raspoloženje je prvo podizala grupa Perpetum mobile, pa je nešto prije 23h sa svojim bendom mikrofon preuzeo Dženan Lončarević. Pjevao je svoje i poznate pop pjesme, a prvu s kojom je započela Nova 2017. godina bila je „Moji su drugovi….“

Tome je prethodila „bezazlena“ vratolomija novskog Djeda mraza niz gradsku Toru. A ko bi drugi mogao to da uradi do Dejo Verigo, koji je u djedamrazovskoj odjeći, kada se spustio, na bini otvorio šampanjac, nazdravio sa Dženanom i voditeljkom Draganom Vlaović i poručio:”Puno zdravlja, a ostalo ima sve kod Kineza!”

Djevojčica Marija Gardašević je uputila prve novogodišnje želje Novljanima i svijetu:
Sklopite ovog trenutka knjigu sa 365 stranica koju ste ispisivali u 2016! I odmah otvorite novu – sa novih 365 stranica! U onoj staroj ostavite sve što vas je tištalo, brinulo, ljutilo… A u Novoj, na svakoj stranici nađite mjesta i povoda da ispišete: ljubav, prijateljstvo, zdravlje, igra, želja, mašta i sreća!Dobro došli u 2017. i neka ona bude, do sada, najbolja i najuspješnija godina naših života i našeg grada. Svijete – srećna ti Nova godina!

Izvor: Radio Jadran