Пливачица Клуба водених спортова /КВС/ „Леотар“ Хелена Лакић проглашена је за најбољег спортисту града Требиња за 2017. годину, а Пливачки ватерполо клуб /ПВК/ „Леотар“ најуспјешнији је спортски колектив.

Према одлуци стручног жирија традиционалне манифестације „Избор најбољег спортисте града Требиња“, друго мјесто у категорији најбољих спортиста припало је Марији Кешељевић, чланици ЖКК „Требиње 03“, а треће мјесто дијеле Никола Бољановић, члан Џудо клуба „Леотар“, и Вељко Јовановић, члан ПВК „Леотар“.

У категорији најуспјешнијих спортских колектива друго мјесто припало је Џудо клубу „Леотар“, а треће мјесто подијелили су Атлетски клуб „Леотар“ и КВС „Леотар“.

Најбољи требињски спортиста Хелена Лакић рекла је да јој је ова награда велика мотивација за наставак каријере.

Награду у име ПВК „Леотар“ примио је предсједник Зоран Чучковић, који је истакао да је ово потпуно заслужено, јер је овај клуб имао другачији приступ спорту у односу на све друге.

За најперспективније спортисте проглашени су: Павле Тупањанин из ОКК „Леотар“, Стефан Милинић из АМКК „Леотар“, Урош Кундачина из КВС „Леотар“, Диана Ковач из АК „Леотар“, Матија Шегрт из Кајак-кану клуба „Требишњица“, Растко Спаић из КБС Требиње, Марија Зеленовић из ООК „Леотар“, Јана Прцовић из ОК „Леотар“, те Сара Гаћина из ЖРК „Леотар“.

Међу најперспективнијим су и Аница Шкриван из ЖКК „Требиње 03“, Александар Шотра из ОСК „Леотар“, Видак Маљевић из Џудо клуба „Леотар“, Милош Ћеранић из ПВК „Леотар“, Виктор Гуровић из АК „Леотар“, Игор Миљковић из ФК „Леотар“, Ђорђе Ратковић из РК „Леотар“, Јован Руњевац из КК „Леотар“ и Јелена Руњевац из ЖОК „Леотар“.

Постхумна признања додијељена су за Обрена Вукићевића-Шубару, Милана Тасовца, Ненада Јеремића и Вука Рогановића.

Златно перо додијељено је новинару портала „trebinjelive“ Желимиру Ковачини, а златне плакете за животно дјело у спорту уручене су Неди Гудељ, Весни Нинковић Томић, Златку Колаку, Раденку Пешку и Радојки Лиздек.

Амбасадори спорта за 2017. су пливачица Ивана Нинковић, кошаркашица Тамара Капор и фудбалер Марко Михојевић.

Признање „Пријатељ спорта“ додијељено је Сави Шкери, а признање за најбољег спортског судију Драгану Поробићу.

Признање „спортски радник“ уручено је предсједнику Кошаркашког клуба „Леотар“ Александру Вујићу, а посебно признање за постигнуте спортске резултате добио је Ауто-мото картинг клуб „Леотар“.

Признање за учешће на олимпијским играма за младе припало је Огњену Марковићу, члану ОКК „Леотар“, док је Златну плакету за допринос развоју спорта особа са инвалидитетом добио Ристо Видаковић, члан Стрељачког клуба „Леотар РВИ“.

Специјална награда за промоцију здравог начина живота уручена је Милошу Бодироги, члану Планинарског друштва „Вучји зуб“, а посебно признање додијељено и Спортском друштву „Леотар“.

Манифестацију „Избор најбољег спортисте града Требиња“ организују Јавна установа „Требињеспорт“ и „Глас Требиње“, уз покровитељство града.

Предсједник жирија био је Срђан Бубало, а чланови Рајко Милојевић, Миљан Ратковић, Маја Тодић, Веселин Климовић и Данијела Тадић.

У умјетничком програму наступили су Бобо Вучур и Марија Нинковић.

Извор: Срна