Ken Blok, poznati američki automobilista, biznismen i šoumen nastavlja sa serijom vrhunski urađenih video-klipova pod nazivom „Gimkana“.

 

Stigao je do osmog dijela, u kojem je otputovao do Dubaija, gdje je u svojoj fijesti RX „driftovao“ ulicama jednog od najatraktivnijih gradova na svijetu, u društvu najprivlačnijih i najskupljih automobila na svijetu.
Vrhunsko egzotično igralište, kako je lokaciju za ovaj video nazvao Blok, omogućilo je Amerikancu da sa pješčanih dina u blizini grada brzo stigne do širokih bulevara usred pustinje, gdje je svoju vještinu „driftovanja“ pokazao u „duelima“ sa čuvenom patrolom saobraćajne policije iz Dubaija, koju čine samo superautomobili, vožnjom oko ogromnog pik-apa ford f-150, koji je u tim trenucima bio na dva točka, kao i pravljenju „krofni“ ispod džambo-džeta na aerodromskoj pisti. Automobil kojeg je Blok koristio u „Gimkani 8“ je ford fijesta RX3 sa motorom od 650 KS, koja je očigledno bez puno poteškoća reagovala na sve Blokove zahtjeve.

„Ford fokus RS RX“ koji se priprema za „gimkanu 9“

Na kraju videa iskorišćena je prilika da se najavi „Gimkana 9“ u kojoj će Blok da debituje sa još jednim fordom – fokusom RS RX, koji, sudeći prema „tizeru“, izgleda prilično atraktivno.

Izvor: mojauto.rs/muskiportal.com