Meštani Grblja, crnogorskog naselja između Budve i poluostrva Luštica, ponudili su predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu plac na poklon, a sveštenik Miajlo Backović ovlašćen je da vijest o njihovom poklonu prenese ruskim vlastima uoči Putinove posjete Beogradu, prenose lokalni mediji.

„Jeste možda neobično, ali nije čudno. Putin je ličnost koja ima nevjerovatnu popularnost i van granica Rusije, posebno na Balkanu. Inicijativa je došla od predsjednika crkvenog odbora Peka Vukšića, koji me je više puta molio da to prenesem nadležnima u Rusiji“, kaže gornjogrbaljski paroh.

Sveštenik Backović službeno putuje u Moskvu i Sankt Petersburg, jer je dobio poziv od Ruske pravoslavne crkve kao predsjednik Bratstva pravoslavne omladine, navodi Blic Crna Gora.

„Neka bira plac gdje god hoće, u Gornjem ili Donjem Grblju. Svejedno je. Ako mu treba za rezidenciju, kuću za odmor ili vilu, Grblju bi bila velika čast da najveći slovenski političar današnjice prihvati naš poklon. Veliki je državnik i čovjek i dostojno je da mu potomci Cara Lazara na ovaj način ukažu poštovanje“, poručili su iz grbaljskog crkvenog odbora.

Ostaje pitanje da li će jedan od najmoćnijih političara svijeta prihvatiti da postane naturalizovani Grbljanin, a kada bi prihvatio da tu zida kuću postao bi komšija brojnim biznismenima iz Rusije i Ukrajine koji su svoje vikendice i vile sagradili baš u tom kraju.

Izvor: Agencije