Изградња модерног граничног прелаза Иваница између БиХ и Хрватске требало би да почне на прољеће, а радови ће коштати два милиона КМ.

Изјавио је ово за „Независне“ Ратко Ковачевић, портпарол Управе за индиректно опорезивање БиХ, који је истакао да је изградња овог прелаза каснила због великог проблема у вези с експропријацијом земљишта.

„Међутим, то је све ријешено, а трајало је три године и више нема препрека изградњи“, рекао је Ковачевић.

Овај прелаз на путном правцу између Требинај и Дубровника у жижу јавности протеклих дана је доспио након што су га блокирали повратници из истоименог српског насеља у федералној општини Равно, јер данима нису имали струје, воде ни телефонских линија.

Гранични полицајци, умјесто у контејнерима, посао су обављали из аута, како би се барем мало угријали, иако у њему нису имали никакву везу нити базу података.

Проблем није присутан само на Иваници, будући да и на многим другим граничним и пограничним прелазима у БиХ нису задовољавајући услови за нормалан рад граничних полицајаца и цариника. То је проблем на који већ дуже вријеме упозоравају граничари, али и представници надлежних комисија у Парламентарној скупштини БиХ.

Сифет Поџић, предсједавајући Заједничке комисије за одбрану и безбједност парламента БиХ, подсјећа да су чланови ове комисије прошле године на љето обишли неколико прелаза и утврдили да граничари и цариници раде у нехуманим условима.

„Приликом посјете граничном прелазу Дољани рекао сам да не постоји плата за коју бих сједио у оном контејнеру, у којем је тада било плус 60 степени. Тражили смо да се из буџета издвоје додатна средства како би се коликотолико побољшали услови за рад граничним полицијцима, а и цариницима.

„Постоје начини да се то уради, али због политичких несугласица БиХ не може користити средства из неких фондова“, каже Поџић.

Из УИО БиХ признају да постоји и 28 пограничних прелаза, на којима су присутни само службеници Граничне полиције БиХ и да су то прелази који су у јако лошем стању.

„Ту постоје само стари и неусловни контејнери са или без рампи. За довођење у ред и стварање услова који задовољавају стандарде за један гранични прелаз потребна су значајна средства, која се могу оквирно дефинисати у износу од око 20 милиона КМ. С обзиром на то да УИО нема на располагању поменута финансијска средства, покушаће кроз ИПА 2017. добити средства, како би био набављен барем један дио нових и модерно опремљених контејнера, који би били постављени на локације које су тренутно у најлошијем стању, и изграђене надстрешнице и постављене нове рампе“, кажу у УИО БиХ.

Шемсудин Мехмедовић, предсједавајаћи Комисије за царине и вањску политику Представничког дома БиХ и члан Заједничке комисије за одбрану и безбједност, каже да је већина граничних прелаза, нажалост, неусловна и да није оправдање УИО БиХ то што чека експропријацију земљишта.

„Могу се ствари рјешавати и привремено, да се људима бар док се не заврше радови створе бољи услови за рад“, каже Мехмедовић и истиче да је УИО БиХ дужна то урадити.

Из УИО БиХ, пак, напомињу да се ипак доста тога ради на изградњи нових граничних прелаза, попут Свилаја, Братунца и Вардишта. Истичу да је све спремно за изградњу граничног прелаза Свилај, који се налази на траси аутопута 5ц на сјеверу Босне.

„Пројектну документацију је завршила Србија и сад чекамо нострификацију. Чим то буде завршено, а очекујемо да ће то бити до средине године, расписаћемо међународни тендер за извођача“, казао је Ковачевић.

Извор: Независне новине