Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić sa saradnicima organizovao je juče prijem za odbojkašice „Leotara“, koje su nedavno osvajanjem finalnog turnira najboljih drugoligaša izborile plasman u Prvu odbojkašku ligu Republike Srpske.

Ćurić je istakao da je Trebinje ponosno na uspjeh odbojkašica dodajući da našem gradu ne trebaju bolji ambasadori od uspješnih sportista, pogotovu kada je riječ o mlađim generacijama.

„Ono što je veoma bitno je da ćemo u skladu sa našim mogućnostima pružiti punu podršku ženskom odbojkaškom klubu, da im finansije ne budu problem, da odbrane rezultat koji su ostvarile i ostanu među prvoligašima“, naglasio je Ćurić.

Trener odbojkašica „Leotara“ Mišo Pešić kazao je da je uspjeh kluba istorijski jer Trebinje prvi put ima prvoligaša u odbojci – tim prije što je riječ o sportu koji u našem gradu nema posebnu bogatu tradiciju.

„Veoma smo ponosni zbog toga. Ponosni smo na ovu djecu koja su maksimalno bila posvećena, vrijedna i radna, koja su izgradila najbolje moguće odnose između sebe, a što nas je na neki način i dovelo do ovog rezultata“, istakao je Pešić.

Za odbojkašicu Jelenu Runjevac takmičenje u društvu prvoligaša novi je izazov, ali i novo odricanje.

„Bilo je teško. Ali borili smo se stvarno svim srcem i svom snagom da napravimo ovaj novi korak za naš klub i grad. Ponosna sam na svoje saigračice i trenere, koji su tu da nas, prije svega, uče kakvi treba da budemo ljudi, pa tek onda uspješni sportisti“, kaže Runjevac.

Prijemu su prisustvovali i načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Zoran Milošević i samostalni stručni saradnik za sport u Gradskoj upravi Mitar Mrdić.

Juče je organizovan prijem i za učenike Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“, članove navijačke grupe „Mlađi tigrovi“, koji su organizovali humanitarnu akciju za prikupljanje novčanih sredstava za Trebinjku Marinu Vujinović.

Oni su tokom tri dana, koliko je akcija trajala, postavili humanitarne kutije na nekoliko mjesta u gradu i tom prilikom su skupili 4.000 КM.

„Ovaj postupak je vrijedan pažnje i pohvale jer su pokazali veliku humanost, čovjekoljublje i želju da pomognu“, rekao je nakon prijema Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

„Naša želja je bila da pomognemo da Marina Vujinović ima život kao mi. Tu smo da joj pomognemo koliko možemo, a ukoliko ponovo nekome bude trebala pomoć, tu smo da se odazovemo“rekao je Srđan Čabrilo jedan od učesnika akcije i član navijačke grupe „Mlađi tigrovi“.

Profesor, Dejan Dragović, jedan od razrednih starješina rekao je da ovim učenicima treba odati veliko priznanje.

„Hvala najprije gradonačelniku Mirku Ćuriću koji je prpoznao trud i humanost ove djece koji su pokazali svoju humanu stranu i nadam se da će, u slučaju potrebe, i u budućnosti slično reagovati“, rekao je Dragović.

Dvanaestogodišnja djevojčica iz Trebinja sa višestrukim smetnjama u razvoju Marina Vujinović 19. aprila otputovaće u Novi Sad na liječenje, nakon što je u humanitarnoj akciji prikupljeno neophodnih 13.500 evra, potvrdila je Marinina majka Dubravka. Humanitarne akcije za Marinu su organizovali brojni privredni kolektivi, sportski klubovi i ugostiteljski objekti sa područja grada Trebinja.

Izvor: Grad Trebinje