Učesnici Međunarodne kolonije “Кolo” 2019 posjetili su juče Gradsku upravu Trebinje i sastali se sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem. Ovom prilikom, umjetnici su sa gradonačelnikom podijelili pozitivne utiske o Trebinju, ali i svoja zapažanja vezano za dobru saradnju između zvaničnih predstavnika Grada i gradskih ustanova kulture.

„Muzej Hercegovine je pokretač, zamajac svih kulturnih dešavanja i drago mi je što se sve radi u interakciji sa predstavnicima vlasti. Dok predstavnici vlasti ne preduzmu, na neki način, i moralnu i finansijsku podršku, nema napretka. Zadovoljstvo je vidjeti jednu ovakvu saradnju. Ja sam srećan kao da se radi o mom gradu“, rekao je Miomir Mišo Vemić, akademski slikar iz Nikšića.
Gradonačelnik Trebinja je danas izrazio zadovoljstvo što je ovogodišnja likovna kolonija uspješno održana i što će svi učesnici iz Trebinja ponijeti najljepše utiske.

„Prethodnih godina se govorilo da je Trebinje jedna lijepa slika koju treba samo uramiti, kolonija je jedan od tih dokaza. Jer ako ovo o našem gradu kažu ljudi koji su umjetnici i najbolje se razumiju u to, onda nemate razloga da sumnjate“, rekao je Ćurić.

Ivana Grujić, direktor Muzeja Hercegovine, osvrnula se na humanitarnu aukciju slika koja je održana sinoć na platou Muzeja Hercegovine:

„Naročito smo ponosni na aukciju slika koju svake godine sprovodimo jer na taj način naši umjetnici, koji imaju oplemenjenu umjetničku dušu, pokazuju plemenitost ljudske duše i podstiču i druge i građane Trebinja da budemo plemeniti, a umjetnost i kultura su načini i prečica ka onom najljepšem u čovjekovom biću“, rekla je Grujić.

Ovogodišnja kolonija će biti zatvorena izložbom slika, dodjelom nagrada i zahvalnica i koncertom hora “Tribunija” večeras u 20 časova.

Izvor: Grad Trebinje