У Дубаију се гради нови хотел који ће, наравно, бити посебан јер у том граду у Уједињеним Арапским Емиратима ништа не може да буде „обично“…

Најављена је изградња хотела „Rosemont Five Star Hotel“, који ће на располагању имати 450 хотелских соба, плажу, забавни парк, базен на крову хотела, али и нешто што ће га одвајати од осталих луксузних хотела – имаће своју, вештачки направљену, шуму.

„Гости хотела моћи ће да уживају у 4Д анимацијама на плафонима хотелских соба, које ће се сваке ноћи мењати. Када уђу у лоби, поздрављаће их роботи“, најавио је један ЗАС архитеката које раде на овом пројекту.

Поред робота који ће поздрављати госте, ипак ће их дочекати и људско особље, а поменута вештачка шума биће на отвореном, смештена на спрату за забаву у хотелу, најавио је архитекта Армин.

„Биће ту дрвеће густе крошње, балдахини, сунце које се пробија кроз шуму, а током лета ћемо рециклирати кондензацију из торњева како би се магла спустила са дрвећа и расхладила ваздух“.

Вештачка шума биће отворена за госте хотела, тамошње становнике, али и туристе који не одседају у овом луксузном смештају, али који ће за то морати да плаћају улазнице.

Изградња хотела је већ почела, а очекује се да буде готова до краја 2018. године.

Погледајте како ће изгледати хотел:

Извор: mondo.rs