У настојању да се у Требињу искористе постојећи капацитети погона бившег “Novotex”-а, Градоначелник Требиња Лука Петровић данас је одржао радни састанак са актуелним закупцем „Trendtex-а“ , који тренутно закупљује дио просторија цијелог погона.

Састанак је одржан у циљу унапређења поменутог простора и његовог адекватнијег стављања у производну и пословну функцију, преноси сајт Градске администрације Требиња.

„На данашњем састанку смо се упознали са тренутним стањем у погону „Trend-tеx-а“ гдје тренутно ради преко 60 радника. Производња се одвија у три производне линије, у једној потпуно радној атмосфери. Увидом у документацију, данас смо се увјерили и да су плате радницима уредно исплаћене за септембар мјесец те да оне нису онакве какве су представљене у медијима, већ се крећу у распону од 520 до 700 КМ,“ рекао је градоначелник Требиња и додао да ће због наведених позитивних аспеката пословања, Град Требиње пружити подршку даљем развоју „Trend-tеx“ погона у Требињу.

„Град Требиње пружа апсолутну подршку развоју погона „Trend-tex“ а Добој Југ у Требињу и стога смо преузели обавезу да пронађемо квалификовану радну снагу за овај погон, јер “Trend-tex” има потенцијал да запосли и до двије стотине радника“, рекао је градоначелник након данашњег састанка са представницима „Trend-tex”-а.


Замисао градоначелника Требиња је да се у пословном центру „Тини“, односно на простору погона бившег “Novotex”-a, формирају двије независне производне цјелине и додатни садржаји као што су дјечији вртић, амбуланта за здравствену његу, продавница мјешовите робе, те да се искористе сви спољашни простори за околно уређење, укључујући и неопходне паркинг и магацинске просторе.

С обзиром да је Влада Републике Српске у потпуности пренијела сву непокретну и покретну имовину на Град Требиње, жеља представника Градске управе Требиње је да се што прије дефинишу будући односи са фирмом „Trend-tex“-a Добој Југ и објекат адекватно уреди како би био прилагођен производној дјелатности која ће запошљавати нове кадрове.


У том смислу, Град Требиње је већ формирао комисију која ће сагледати тренутно стање и направити предмјер и предрачун неопходних радова како би се комплетан објекат привео наведеној намјени, а путем Завода за запошљавање РС биће објављен јавни позив свим заинтересованим за рад у производним погонима будућег пословног центра „Тини“.

 

Извор: Град Требиње