Iako je Trebinjsko kultuno ljeto već odavno počelo, grad pod Leotarom sprema se da bude centar kulturnih zbivanja od 20. do 26.jula. Naime, sutra počinje „62. Festival festivala“-  festival međunarodnog karaktera koji svakog jula okuplja pobjednike republičkih festivala dramskih amatera iz regiona.

Zoran Milošević, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti na današnjoj preskonferenciji za medije kaže: „Trebinje je postalo olimp požorišnog amaterizma. Festival je naš ponos, srastao sa ovim gradom i uz Dučičeće večeri poezije postao temelj kulturnog identiteta“.

„Festival festivala“, na kojem će biti izvedeno sedam predstava ansambala iz BiH, Crne Gore, Hrvatske i Makedonije.

Festival počinje sutra, zvanično otvaranje biće u 20:30h predstavom požorišta iz Visokog. A zatvara ga domaćin Gradsko požorište Trebinje u petak 26.jula.

„Ispostavilo se da grad živi za „Festival festivala“ tih sedam dana, i u okviru Festivala predviđeno je i niz izložbi i promocija knjiga. Ono što privlači pažnju publike je muzičko-scenski performars koji se dešava ispred Turističkog infromativnog centra prije svake predstave“, objašnjava Milošević.

Festival ove godine gazi 62 svoje izdanje, a u žiriju biće znamenite ličnosti sa ovih prostora.

„Na kraju će se dodijeliti nagrade zlatnih maski, ukupno sedam, za najbolju predstavu u cjelini, najbolju režiju,kolekivnu igru, najbolju žensku, mušku i najbolju epizodnu ulogu“, zaključuje Milošević.

A nakon „Festivala festivala“,“Trebinjsko kulturno ljeto“ biće nastavljeno „Festivalom Evropskog i Mediteranskog filma“, kao i „Festivalom klasične muzike“.

„Festival festivala“ pod pokroviteljstvom je Grada Trebinja, a u okviru manifestacije „Trebinjskog kulturnog ljeta“. Festival se održava 62. put, a Grad Trebinje je domaćin 39. put.

M.D. HP, jul 2019.