Protekli vikend u Trebinju bio je u znaku basketa gdje je treću godinu za redom organizovan “ 3×3  Trebinje baskat turnir „. Tim povodom danas smo u studiju Padrino radija razgovarali sa Nikolom Topalovićem, organizatorom turnira.

Nikola za Padrino radio kaže da je ovaj turnir bio mnogo bolje organizovan nego prethodna dva što dokazuje i broj prijavljenih ekipa, ali i publika koja svakodnevno turnir pratila od početka do kraja.

Trebinje je jedini turnir koji je tri mjeseca prije početka imao popunjena sva mjesta. Poslije se broj ekipa mijenjao, jer se turnir u Trebinju poklopio sa nekim turnirima koji su se igrali u regionu, ali smo na kraju imali 16 prijavljenih ekipa u seniorskoj konkurenciji, 17 u juniorskoj i 4 ekipe u konkurenciji pionira „.

Nikola kaže da je ovo jedan od najbrže rastućih turnira u BiH i dodaje da je generalni pokrovitelj turnira bio Grad Trebinje, a podršku je ove godine pružila i Turistička organizacija Trebinje te mnogobrojni sponzori.

Iako se ovaj turnir organizuje samo tri godine nagrada za prvo mjesto u seniorskoj konkurenciji bila je 2 hiljade maraka.

Nikola tim povodom kaže da Trebinje drži prosjek što se novčanih nagrada tiče, ali ističe posebnost trebinjskog turnira po peharima.

Pehare za turnir svake godine radi naš vajar Željko Aleksić. U kamenu su istaknuti simboli grada Trebinja i svim basketašima koji dođu pehari se posebno dopadaju, pa svi jedva čekaju da pehar uzmu u svoje ruke “ , kaže Nikola.

Na turniru su nastupile ekipe iz Trebinja, Podgorice, Pala, Gacka, Bileće, a najviše sreće ovoga puta imali su Paljani i Trebinjci.

Ekipama „Istočni klan“ iz Pala u seniorskoj i „Sunny vila“ iz Trebinja u juniorskoj konkurenciji pripale su novčane nagrade i pehari.

Ovogodišnji turnir dio je 3×3 Lige Republike Srpske, a najbolje plasirana ekipa iz Srpske koja do sada nije ovjerila učešće takmičiće se na finalnom turniru Lige RS u Banjaluci 31. avgusta i 1. septembra.

I ove godine će sredstva prikupljena od humanitarnog šutiranja trojki biti uplaćena za liječenje našeg sugrađanina Danije Pudara Džaje, što je još jedna od posebnosti ovog turnira kaže Nikola i dodaje da se nada da će naredni turnir biti još bolji.

Cijeli razgovor sa našim današnjim gostom pogledajte na linku ispod:

🏀🏀🏀

Gost Padrino radija: Nikola Topalović, organizator 3×3 Trebinje basket turnira 🏀🏀🏀

Posted by Hercegovina Promo – Radio Padrino on Уторак, 06. август 2019.

 

 

 

 

HP, avgust 2019.