Prve dane novembra u Bileći će obilježiti Treći Bilećki polumaraton, pa je tim povodom gost Padrino radija danas bio suorganizator trke Midrag Hrnjez Ljumo.

U kratkom razgovoru za Padrino radio gospodin Hrnjez je rekao da je Polumaraton idealna prilika da se uživa u ljepotama Bileće, da se razvija sportski duh i da se trči sa nekima od najvećih polumaratonaca današnjice.

„Želja nam je da što više trkača dođe u Bileću, uživa u trčanju, dobrom druženju, prijateljstvu, da uživaju u ljepoti našeg kraja i bogatstvu kulturno – istorijskih znamenitosti“, dodao je Miodrag Hrnjez Ljumo.

Za najbolje trkače u trci polumaraton, u ženskoj i muškoj kategoriji, obezbijeđen je identičan novčani iznos nagrada: 600 KM (prvo mjesto), 400 KM (drugo mjesto), 200 KM (treće mjesto), 100 KM (četvrto mjesto) i 50 KM (peto mjesto). Troje najboljih dobivaju pehare, a prvih pet i diplomu za osvojeno mjesto. Novčanim iznosom od 200 KM biće nagrađeni najbrži trkač i trkačica iz Republike Srpske, a novčanim iznosom od 100 KM najbrži trkač i trkačica iz Bileće.

Miodrag Hrnjez Ljumo ističe da će biti organizovane trke djece starosnog uzrasta od 3 do 7 godina, kao i trka zadovoljstva na 2 km.

Pobjednici trke zadovoljstva, u muškoj i ženskoj kategoriji, dobijaju pehar, a troje najboljih – medalju i diplomu. Partner, stručni i tehnički saradnik u organizaciji polumaratona je Balkanska trkačka liga.

Svi oni koji žele da se prijave detaljne informacije o načinu prijave mogu ronaći na facebook stranici Bileći međunarodni polumaraton“ kaže za Padrino radio Miodrag Hrnjez Ljumo.

Organizator ovog događaja na kome Bileći mogu da pozavide i veći gradovi Republike Srpske je Opština Bileća, a suorganizator je zavičajni klub Osvit. Polumaraton će biti održan 2.novembra sa početkom u 11 časova. Start trke je iz centra grada.

Ponesite dobro raspoloženje i dobru energiju, Bileća Vas raširenih ruku čeka na prazniku sporta koji poklanja cijeloj Hercegovini.

 

Cijeli razgovor sa našim današnjim gostom pogledajte na linku ispod:

 

Posted by Hercegovina Promo – Radio Padrino on Среда, 16. октобар 2019.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HP, oktobar 2019.