Популарни хрватски бенд “Психомодо поп” за викенд стиже у Требиње, гдје ће на позив Мото-клуба ТНТ наступити на 17. “Мото викенду”.

Загребачки рокери један су од омиљенијих бендова бајкерима из регије, а заједничко им је и то што за превозно средство често користе двоточкаше. Додуше, онај којег вози фронтмен Давор Гобац није на моторни погон, али, како каже, та му вожња много прија.

На бициклу

– Управо сте ме ухватили на бициклу, био сам у теретани, одрадио тренинг и возим се према кући. Да, у Требињу смо у петак и наши фанови знају шта ћемо им понудити од своје 33 године постојања. Не бих им ништа посебно поручио, ко не зна шта може очекивати, не мора ни доћи. Нама је увијек лијепо с бајкерима – рекао је Гобац јуче за “Дневни аваз”.

Слиједе и наступи у Бањалуци, Сарајеву, Тузли… Ово љето биће радно за “Психомодо поп”?

– Нама су сва љета радна. Имамо доста наступа у Хрватској и региону, увијек смо долазили у БиХ. Треба свирати, мало је тржиште. Деведесетих је било још мање, а ми смо чак код вас свирали и у раном послијератном периоду. Добро се сјећам концерта у Скендерији, било је супер, свирали смо ми, “Филм” и још неколико бендова.

Ускоро излази албум „уживо“ из Градског казалишта „Гавелла“. Три концерта снимали сте аудио и видео, а одржани су крајем 2015. године и то под називом „Унпљугд 2“.

– То је казалиште у којем смо прије двадесет година снимили “Унпљугд”, албум који је значио пресјек пјесама с наших претходних албума. Овај пут наступе смо снимали с осам камера и добили смо супер снимке, тон је, исто тако, одличан. Мислим да имамо одличан производ. То ускоро излази, а најавит ће га видео за сингл “Тужни лутак”, а што се тиче назива, то још не знамо, о томе још размишљамо.

Увелико радите и на новим пјесмама, шта нам можете рећи о надолазећем албуму?

– Имамо петнаестак нових нумера, све ћемо снимити и бит ће тешко одабрати оне које ће се наћи на албуму. Све су баш добре. То су најновије ствари које сам написао прије два, три мјесеца. Доста је ту “old school” материјала, има и ритам блуза. Ми то волимо, ми смо панкери из шездесетих.

Ваш претходни CD “Ћирибу, ћириба” побрао је сјајне критике, а добио је и Порина за најбољи рок албум године. Имате ли његовог насљедника?

– То нам се природно отворило. Све те пјесме су нам дошле безболно, није било некаквих натезања и одмах су зазвучале тако како су зазвучале, а и нас су инспирирале за даље.

Пуно посла

Публици сте препознатљиви и по Вашем великом хобију, сликарству. Идуће године славите 20 година од прве изложбе. Са својим радовима требали бисте се вратите у Колавићеве дворе на Крку, одакле сте стартали крајем осамдесетих.

– Мени је то хоби, али видим да људе занима. Своје слике излагао сам два пута у Сарајеву, био сам у Београду, једино нисам имао изложбу у Македонији. Иза мене је неких тридесет, четрдесет изложби.

Хоћете ли се са својим радовима ускоро враћати у БиХ?

– Са сликама је тешко путовати, то је ужасно пуно посла и вађења докумената. Само за озбиљне понуде вриједи се замучити. За неке мање не исплати се.
Без изненађења

Познато је да не форсирате сарадње с другим пјевачима. Носи ли нови албум нека изненађења?

– Нисмо склони дуетима. Снимио сам један с Дином Дворником и био ми је то најдражи, не знам, снимио сам и још неке, али опћенито нисмо склони дуетима и неће их бити ускоро.

 

Извор: Дневни аваз