Popularni hrvatski bend “Psihomodo pop” za vikend stiže u Trebinje, gdje će na poziv Moto-kluba TNT nastupiti na 17. “Moto vikendu”.

Zagrebački rokeri jedan su od omiljenijih bendova bajkerima iz regije, a zajedničko im je i to što za prevozno sredstvo često koriste dvotočkaše. Doduše, onaj kojeg vozi frontmen Davor Gobac nije na motorni pogon, ali, kako kaže, ta mu vožnja mnogo prija.

Na biciklu

– Upravo ste me uhvatili na biciklu, bio sam u teretani, odradio trening i vozim se prema kući. Da, u Trebinju smo u petak i naši fanovi znaju šta ćemo im ponuditi od svoje 33 godine postojanja. Ne bih im ništa posebno poručio, ko ne zna šta može očekivati, ne mora ni doći. Nama je uvijek lijepo s bajkerima – rekao je Gobac juče za “Dnevni avaz”.

Slijede i nastupi u Banjaluci, Sarajevu, Tuzli… Ovo ljeto biće radno za “Psihomodo pop”?

– Nama su sva ljeta radna. Imamo dosta nastupa u Hrvatskoj i regionu, uvijek smo dolazili u BiH. Treba svirati, malo je tržište. Devedesetih je bilo još manje, a mi smo čak kod vas svirali i u ranom poslijeratnom periodu. Dobro se sjećam koncerta u Skenderiji, bilo je super, svirali smo mi, “Film” i još nekoliko bendova.

Uskoro izlazi album „uživo“ iz Gradskog kazališta „Gavella“. Tri koncerta snimali ste audio i video, a održani su krajem 2015. godine i to pod nazivom „Unpljugd 2“.

– To je kazalište u kojem smo prije dvadeset godina snimili “Unpljugd”, album koji je značio presjek pjesama s naših prethodnih albuma. Ovaj put nastupe smo snimali s osam kamera i dobili smo super snimke, ton je, isto tako, odličan. Mislim da imamo odličan proizvod. To uskoro izlazi, a najavit će ga video za singl “Tužni lutak”, a što se tiče naziva, to još ne znamo, o tome još razmišljamo.

Uveliko radite i na novim pjesmama, šta nam možete reći o nadolazećem albumu?

– Imamo petnaestak novih numera, sve ćemo snimiti i bit će teško odabrati one koje će se naći na albumu. Sve su baš dobre. To su najnovije stvari koje sam napisao prije dva, tri mjeseca. Dosta je tu “old school” materijala, ima i ritam bluza. Mi to volimo, mi smo pankeri iz šezdesetih.

Vaš prethodni CD “Ćiribu, ćiriba” pobrao je sjajne kritike, a dobio je i Porina za najbolji rok album godine. Imate li njegovog nasljednika?

– To nam se prirodno otvorilo. Sve te pjesme su nam došle bezbolno, nije bilo nekakvih natezanja i odmah su zazvučale tako kako su zazvučale, a i nas su inspirirale za dalje.

Puno posla

Publici ste prepoznatljivi i po Vašem velikom hobiju, slikarstvu. Iduće godine slavite 20 godina od prve izložbe. Sa svojim radovima trebali biste se vratite u Kolavićeve dvore na Krku, odakle ste startali krajem osamdesetih.

– Meni je to hobi, ali vidim da ljude zanima. Svoje slike izlagao sam dva puta u Sarajevu, bio sam u Beogradu, jedino nisam imao izložbu u Makedoniji. Iza mene je nekih trideset, četrdeset izložbi.

Hoćete li se sa svojim radovima uskoro vraćati u BiH?

– Sa slikama je teško putovati, to je užasno puno posla i vađenja dokumenata. Samo za ozbiljne ponude vrijedi se zamučiti. Za neke manje ne isplati se.
Bez iznenađenja

Poznato je da ne forsirate saradnje s drugim pjevačima. Nosi li novi album neka iznenađenja?

– Nismo skloni duetima. Snimio sam jedan s Dinom Dvornikom i bio mi je to najdraži, ne znam, snimio sam i još neke, ali općenito nismo skloni duetima i neće ih biti uskoro.

 

Izvor: Dnevni avaz