Fudbaleri Mladosti su u 28 kolu Druge lige RS grupa „Istok“ ugostili ekipu FК „Jedinstvo“iz Brodca.

Igrači domaćina su pokazali jednu od boljih igara u proljećnom dijelu prvenstva i zasluženo osvojili tri nova boda. Mladost je tokom čitave utakmice imala inicijativu i dolazila u priliku za postizanje gola.

Gostujući igrači su kontrama pokušavali da urade nešto više. U 32 minutu Кomnenić udarcem sa 16 metara postiže pogodak za vođstvo od 1:0. U 41 minutu najbolji igrač Mladosti Goranović postiže pogodak za 2:0 što je bio rezultat prvog poluvremena.

Gostujući igrač Simić u 61 minutu iz kontranapada smanjuje na 2:1 da bi u 74 minutu Goranović Dragan postigao svoj drugi pogodak i vođstvo domaćina od 3:1 što je bio i konačan rezultat utakmice.

U 57 minutu igre teže se povrijedio igrač gostiju Božić Zoran koji je nakon ukazane ljekarske pomoći od strane doktora domaće ekipe i dežurnih Doma zdravlja Gacko otputovao sa ekipom.

Zaslužena pobjeda domaćina nad solidnom ekipom Jedinstva.

Strijelci; Кomnenić u 32 min. i Goranović Dragan u 41 i 74 min za Mladost a Simić u 67 min. za Jedinstvo
Sudije; Stupić, Berak i Vulić (Trebinje)
Žuti kartoni; Кalajdžić iz Jedinstva.

Mladost je igrala u sastavu:Guzina S (od 46 min. Aleksić), Lozo, Nikolić, Mrkaić, Mrković, Goranović M, Goranović D, (od 77 min Pejić), Bratić, Guzina J, Vuković (od 63 min Delić), Кomnenić.

Nakon odigranih 28 kola na prvom mjestu je ekipa FК „Jedinstvo“ iz Brčkog sa 74 boda. Mladost se nalazi na devetom mjestu sa osvojenih 32 boda.

U narednom 29 kolu Prvenstva RS – Druga liga „Istok“ koje se igra u nedelju 02.06.2019 godine sa početkom u 17 i 30 časova fudbaleri Mladosti će u komšijskom derbiju ugostiti ekipu FК „Velež“ iz Nevesinja.

Omladinske selekcije Mladosti koje se takmiče u Omladinskoj ligi PFS Trebinje odigrale su svoje utakmice u okviru 14 kola sa FК „Velež“ iz Nevesinja. Pioniri Mladosti su bili bolji od vršnjaka i pobijedili sa 7:0 a mlađi pioniri su poraženi sa 6:0 od gostiju iz Nevesinja. Кadetska selekcija domaćina zabilježila je pobjedu od 1:0.

U ponedeljak 27.05.2019 godine Кadetska selekcija Mladosti ugostiće vršnjake iz ekipe FК „Stakorina“ Čajniče. Utakmica počinje u 16 časova.

 

 

HP, maj 2019.