Na Svjetskom Prvenstvu u kik-boksu koje je održano u Dablinu, u Irskoj, od 27. avgusta  do 4. septembra, takmičari iz Gacka postigli su zapažene rezultate.

Član kik-boks kluba “Tigar” iz Gacka, Uroš Mučibabić osvojio je srebrnu medalju, dok je bronzu osvojio Luka Ilić iz  KBK „Ratnik“ iz Gacka.

„Osam takmičara je osvojilo šest medalja. Prezadovoljan sam uspjehom, s obzirom da nismo imali zajedničke pripreme, kao i da je od proše godine mnogo izmijenjena reprezentacija. Žao mi je zbog Uroša koji je za tri sekunde izgubio zlato, jer je vodio cijeli meč, uprkos naklonosti sudija prema Estonskom takmičaru”, istakao je trener kik-boks kluba “Tigar”, Veselin Đuričić, koji je i Selektor juniorske Reprezentacije BiH.

Od 23. do 30. oktobra u Mariboru slijedi seniorsko Prvenstvo Evrope, gdje će nastupiti član kik-boks kluba “Tigar”, Milan Babić u kategoriji do 75 kg, u disiplini K1. Polufinalisti u K1 stiču pravo učešća na Svjetskim olimpijskim igrama, koje će se održati naredne godine u Poljskoj.

“Očekuje se najjače Prvenstvo Evrope ikad održano.Treniramo dva puta dnevno, kako bi pokušali ostvariti zacrtani cilj”, dodao je Đuričić.

Izvor: Opština Gacko