Klub brdskog biciklizma “Foča tour” organizovao je rekreativnu vožnju biciklima do vidikovca Prijevor i planinsku šetnju do Trnovačkog jezera u podnožju Maglića, najviše planine u BiH.

U nedjeljnoj vožnji obodom prašume Perućica, nazvanoj “Gasi WiFi, pali GPS”, dugoj oko 20 kilometara, kojom je savladan uspon veći od 1.000 metara, učestvovalo je 17 biciklista iz Foče, Pala, Kalinovika i Istočnog Sarajeva.

Vožnja od Tjentišta do Prijevora, koji se nalazi na 1.668 metara iznad mora, trajala je nešto više od tri časa, a biciklisti su usput posjetili i vidikovce Beškita i Dragoš sedlo sa kojih se pruža prelijep pogled na prašumu Perućicu i vodopad Skakavac.

Nakon biciklističke vožnje, sa Prijevora je uslijedila planinarska šetnja do još jednog bisera prirode, srcolikog Trnovačkog jezera, koje se nalazi sa druge strane Maglića u Crnoj Gori.

Ovo je druga godina da je “Foča tour” organizovao akciju “Gasi WiFi, pali GPS”, kojom promoviše ljepote Nacionalnog parka “Sutjeska”, a ujedno i zdrav način života. Prošle godine biciklisti su vozili do jezera Donje bare na Zelengori.

 

 

Izvor: SRNA