Radnici Javnog preduzeća „Vodovod“ iz Gacka, koji platu nisu primili od februara, pisali su čelnicima gatačke opštine i odbornicima, zahtijevajući da njihovi problemi budu riješeni što prije, u suprotnom su zaprijetili radikalnijim mjerama.

Radnici gatačkog „Vodovoda“ navode da je na jučerašnjem sastanku uprave preduzeća i predstavnika sindikata zaključeno da opština Gacko nije ispunila data obećanja od posljednjeg štrajka radnika i dogovora sa načelnikom Milanom Radmilovićem.

„Finansijska situacija u preduzeću i dalje je veoma teška, posljednja plata je isplaćena u feruaru, a za decembar i januar isplaćeni su minimalci“, ističe se u pismu nezadovoljnih radnika gatačkog „Vodovoda“.

Oni naglašavaju da je, zbog masovnog nezadovoljstva i ličnog stanja većina radnika primorana da ide na bolovanje, te da ovo preduzeće dolazi u situaciju da nema radne snage za obavljanje svakodnevnih poslova.

„S obzirom na to da predstoji sušni period i nestašica vode, što će dodatno pogoditi preduzeće u svakom smislu, ne garantujemo mogućnost daljeg funkcionisanja preduzeća i snabdijevanja građana pitkom vodom“, poručuju radnici.

U pismu se napominje da su primorani da se obraćaju pisanim putem jer do sada nisu mogli da stupe u kontakt sa načelnikom, niti sa ostalim funkcionerima.

 

 

Izvor: SRNA