Radnici Vodovoda Gacko od jutros su u generalnom štrajku.

Traže isplatu plata za jul i avgust.

Vodovod im duguje četiri plate, a ne znaju kolika su ukupna dugovanja ovog preduzeća.

Štrajk je organizovan zbog kašnjenja četiri plate i ostalih primanja, rekla je predsjednik sindikata u ovom preduzeću Sanela Ćećez.

Ona je istakla da generalni štrajk neće prestati dok se ne ispune svi traženi zahtjevi.

„Naši konkretni zahtjevi bili su isplata plate radnicima za jul i avgust, a rok je bio do danas, te za septembar i oktobar do 15. decembra, ali i da se nađe konkretno rješenje za naš problem“, rekla je Ćećezova nopvinarima u Gacku.

Ona je istakla da su ove zahtjeve uputili načelniku opštine Gacko Milanu Radmiloviću i ostalim čelnicima opštine, ali da niko nije odgovorio na njih do danas.

„Mislim da ćemo preduzeti i radikalne mjere, nećemo popravljati kvarove na mreži osim ako je u pitanju Dom zdravlja i škola“, rekla je Ćećezova.

Radnici gatačkog „Vodovoda“ kažu da je preduzeće u dubiozi i da je mnogo krivaca.

Radnik Boško Bejac kaže da je situacija alarmantna. „LJudi su u krizi, nemamo plate, ali ni topli obrok i ostala sledovanja koja imaju normalne firme“, rekao je on.

Radnica Ranka Golubović kaže da i ona i njen suprug rade u „Vodovodu“ i da su na ivici egzistencije.

„Radim malo više od 28 godina, a plate nemam četiri mjeseca. Odgovoran sam radnik i ovo nisam zaslužila. Sve što imamo, imamo iz `Vodovoda` i zato smo u bezizlaznoj situaciji“, navela je ona.

Direktor „Vodovoda“ Goran Lučić je na bolovanju, a niko od gatačkih čelnika danas nije želio da komentariše situaciju u „Vodovodu“.

 

 

 

 

 

Izvor: RTRS, Nezavisne novine