I druga velika akcija Udruženja dobrovoljni davaoci krvi „Gacko“, juče je protekla uspješno. U saradnji sa transfuziološkim službama iz Trebinja i Foče, od prijavljenih 151 krv je dalo njih 105.

Očekivani odaziv mladih i očekivani ishod akcije, potvrdio je predsjednik udruženja, Miroslav Vuković – Hrgo.

„Akcija je počela u 9 sati, a već do 12 imali smo veliki broj prijavljenih. Sve je proteklo u najboljem redu kako smo i očekivali. Dva doktora i pet tehničara su bila sa nama i sve se brzo rešavalo, bez gužve. Dosta omladine i dosta žena ove godine koje su se odvažile i došle da podrže naš rad i daruju krv“, kaže Vuković.

Kako je i istakao Vuković, dosta omladine na današnjoj akciji prvi put je darivalo krv. Na taj način su ušli u svijet dobrovoljnog davalaštva tečnosti koja život znači i postali član porodice ovog udruženja.

Inače, Udruženje Dobrovoljnih davalaca krvi „Gacko“ proteklih mjeseci učestvovalo je na mnogo akcija. Vuković kaže da će ova godina za njih biti vrlo uspješna.

„Što se tiče darivanja krvi, za naše društvo ova godina će biti rekordna. Nedavno smo išli u Plužine na dvije akcije, potom smo išli u Užice, Višegrad, Srebrenicu. Uvijek smo tu da pomognemo onima kojima je pomoć potebna“, kaže Vuković.

Zahvalio je Opštini Gacko i preduzeću RiTE Gacko na dosadašnjoj dobroj saradnji i pomoći, ali i svim članovima kojih je iz dana u dan sve više. Uputio je poziv svima koji do sada nisu imali prilike da im se pridruže u ovom velikom činu humanosti.

 

 

Izvor: Opština Gacko