U sali Skupštine opštine Gacko u petak je održan drugi sastanak Savjeta plana opštine Gacko, na kojem je predstavljena do sada usvojena, pripremljena i provedena planska dokumentacija, te dokumetacija koja je u procesu pripreme i izrade.

Akcenat je stavljen na finalizaciju projekta koji se realizuje ove godine – Trga Save Vladislavića, odnosno porte hrama Sv. Trojice sa okolnim zemljištem, čija je vrijednost procijenjena na oko 300 hiljada maraka, prenosi sajt Opštine Gacko.

Članovima Savjeta i svima prisutnima projekat je predstavio glavni projektant Miljan Luketa, iz firme „K-projekt“ Sarajevo, upoznajući ih sa detaljima koji su projektom obuhvaćeni. Članovi savjeta zauzeli su svoje stavove po pitanju projekta, dali komentare, primjedbe i sugestije koje će biti razmotrene. Ono što slijedi je javna i stručna rasprava na osnovu koje će projekat biti revidiran do konačne verzije koja će biti spremna do kraja mjeseca, a koja će za sve zainteresovane građane biti dostupna na sajtu Opštine Gacko.

 

Izvor: Opština Gacko