„Dječija nedjelja“ se ove godine obilježava u periodu od 29. septembra do 5. oktobra, pod sloganom „Imam pravo da kažem i budem saslušan“!

U okviru obilježavanja „Dječije nedjelje“ mališani iz Dječijeg vrtića Gacko sprovode niz aktivnosti, kao što su slikanje kredom u boji na pločniku ispred vrtića, upoznavanje sa načinom života djece drugih rasa, razgovor o dječijim pravima, a održane su i predstave „Crvenkapa“ i „Princeza na zrnu graška“ u izvođenju pozorišta „Bubamara“ iz Beograda.

Planirana je i šetnja gradom, kao i interna priredba i posjeta Centru za djecu sa posebnim potrebama.

„Koristimo svoje pravo i apelujemo na razum i razboritrost odraslih. Tražimo od njih da odole iskušenju današnjeg vremena i da ne dozvole da se djetetu poremeti miran san, igra, pravo na srećno djetinjstvo i odrastanje. Odrasli, ako niste zadovoljni svijetom koji ste stvorili nemojte ga mijenjati ugrožavajući našu budućnost. Nemate pravo da nam uskratite priliku da stvaramo bolji svijet od vašeg. Nikada ne smijete zaboraviti da djeca nisu samo budućnost ove zemlje, ona su najdragocjeniji dio naše sadašnjosti. Nemojte dozvoliti da se djeca bave vaspitanjem odraslih“- poručuju naša djeca.

Izvor: Opština Gacko