Sedma po redu samostalna izložba likovne umjetnice iz Gacka, Jelene Glogovac Savić, koja je pred domaćom publikom sinoć otvorena u galeriji „Kulturno – sportskog centra“, za ovu sezonu dala je završni pečat kulturnim dešavanjima koja organizuje ova ustanova.

Izložbu je otvorila profesor likovne umjetnosti, Tanja Pikula.

„Svi koji poznajemo Jelenu znamo da je centar njenog stvaralaštva oduvijek bila žena, simbol majčinstva koja je na njenim slikama nešto mnogo više. Njena Venera je puna životne energije, ona je strastvena, u trenutku i jaka i slaba. Ona u stvari postavlja pitanje šta jedna žena proživljava i kroz šta sve može da prođe, jednom riječju predstavlja njen položaj u društvu“, istakla je Pikula.

Postavku likovnih radova koja nosi naziv „Nije sve u ponuđenom“, prati motiv žene u modernom društvu, razmišljanju i oblikovanju misli i emocija.

Umjetnica nije krila zadovoljstvo što svoj rad po ko zna koji put može da predstavi publici u Gacku. „Ponosna sam što su slike koje su nastale u prethodnih godinu dana, za kraj godine predstavljene baš u mom rodnom mjestu“, kaže Savić.

Naziv „Nije sve u ponuđenom“ dala je istoričar umjetnosti, Biljana Jotić, koja je i napisala recenziju na Jelenin rad, jer, kako je i sama umjetnica istakla, ono što se vidi na radovima nije jedino što čovjek može da ponudi, odnosno u ovom slučaju žena, koja je lajt motiv postavke.

Za sve ljubitelje ove umjetnosti, izložba će u Gacku biti otvorena do polovine januara.

 

Izvor: Opština Gacko