U petak 16. marta, u Domu kulture u Gacku sa početkom u 18:00 časova, biće otvorena izložba slika „Belezi velikih zločina“, autora Veljka Đurića – Mišina, direktora Muzeja žrtava genocida iz Beograda.

Cilj izložbe, koju čini dvadeset slika eminentnih srpskih umjetnika, je da preko umjetničkih djela sadašnjim i budućim generacijama prikaže zločine i stradanja srpskog naroda tokom dvadesetog vijeka.

Pored slike „Jasenovac“, čuvenog slikara Milića od Mačve, koja simbolično predstavlja pogrom Srba u ustaškoj NDH, posjetioci će moći da vide i djela velikih srpskih umjetnika – Zorana Turkana, Vesne Tartar, Jovana Soldatovića, Dragana Ristića i drugih.

Ova izložba želi da nas nauči kulturi sjećanja, da nas opomene, ali i da se sa dužnim poštovanjem poklonimo sjenima nevino stradalih Srba.

Organizatori izložbe su Udruženje veterana trećeg odreda specijalne brigade policije – Hercegovina, Udruženje djece poginulih boraca „Nasljeđe“ i Muzej žrtava genocida, u saradnji sa „Kulturno – sportskim centrom“ Gacko.

Izvor: Opština Gacko