U petak, 30. decembra, u sportskoj dvorani u Gacku, održan je godišnji koncert KUD-a “Zelengora”. U prepunoj sali, članovi ovoga društva imali su čast da se predstave novim koreografijama izvođačkog ansambla – “Žetalački običaji” sa Kosova i “Šumadija”.

U prisustvu ljubitelja folklorne tradicije, tokom sat i više vremena, nizale su se koreografije Niša, Pčinje, Pastirske igre, Igre Levča, Zlatiborske dvojnice, dok je pjevačka grupa izvela pjesme “Zasp’o Janko”  i “Orahovcu, bašto rajska”.

Pored članova društva, gosti večeri  bili su članovi Udruženja “Tešan Podrugović”, ženska pjevačka grupa i mladi guslari: Andrej Šojić, Božidar Šupić, Mihajlo Elez i Miloš  Lučić.

Ovo je jedan u nizu mnogobrojnih humanitarnih akcija na koje se odazivaju članovi KUD-a „Zelengora“. Prodate su 504 ulaznice, a sav prihod  je uplaćen za liječenje našeg sugrađanina, Nenada Šarovića.

Sponzori koji su pomogli u realizaciji programa su Sindikati Opštine i Termoelektrane Gacko, kao i „Kulturno-sportski centar“ Gacko.

Izvor: Opština Gacko