U sali Skupštine opštine Gacko, jutros u 10 časova počelo je potpisivanje Ugovora o stipendiranju 230 redovnih studenata, koje finansira Opština Gacko. S obzirom da je školska godina u toku, u ime studenata potpisivanje su mahom vršili njihovi roditelji ili drugi članovi uže porodice.

Prilikom potpisivanja ugovora potrebno je imati ličnu kartu onoga ko potpisuje ugovor i kopiju tekućeg žiro računa studenta. Bez lične karte i dostavljenog žiro računa korisnika stipendije, potpisivanje ugovora neće biti moguće.

Prema riječima načelnika Odjeljenja za privredu, finansije i društvene djelatnosti, Dragana Papovića, sa isplatom stipendija će se početi nakon isplate zaostale tranše rudarske rente od RiTE Gacko.

Potpisivanje ugovora danas će trajati do 14 časova, a biće nastavljeno i sutra u istom terminu (od 10 do 14 časova).

Podsjećamo, na raspisani Konkurs za dodjelu studentskih stipendija za školsku 2016/2017. godinu, koji je Opština Gacko raspisala 21.06.2017 godine, a koji je bio otvoren do 06.07.2017. godine, pristiglo je ukupno 250 studentskih zahtjeva. Nakon provjere svih pristiglih zahtjeva, utvrđeno je da od ukupnog broja studenata koji su konkurisali, 230 studenta ispunjava uslove za dobijanje stipendije, dok propisane uslove ne ispunjava njih 20.

Izvor: Opština Gacko