Proteklog vikenda u Sportskoj dvorani „Topolica“ u Baru, odigran je jubilarni 20-ti Port kup 2014. na kojem su učestvovali domaća ekipa ŽOK Luka Bar, ŽOK Klek Srbijašume i naš tim ŽOK Gacko. Izuzetno kvalitetan turnir sa dvodecenijskom tradicijom okupio je ekipe iz Crne Gore, Srbije i Republike Srpske i privukao domaću publiku na tribine.

U prvom kolu sastali su se domaći tim, višestruki šampion Crne Gore i osvajač duple krune – ekipa Luke Bar i naša ekipa ŽOK Gacko. U sva tri seta viđena je kvalitetna odbojka i velika borba , a na kraju su gačanke bile sigurnije i slavile sa ubjedljivih 3:0 (25:21, 25:23, 25:22).

Drugog dana turnira, naša ekipa sastala se sa ekipom Kleka i lagano slavila sa 3:0 (25:18, 25:18, 25:17), a trener Maljević šansu je ukazao svim igračicama. Poslednjeg trećeg dana ekipa Luke Bar rezultatom 3:1 savladala je Klek. Srednji bloker ŽOK Gacko, Ana Gajić, proglašena je za najbolju igračicu turnira.

Trener našeg tima, Ivan Maljević, bio je zadovoljan igrom svojih igračica: „Ovo su za nas prve utakmice, tek počinjemo sa uigravanjem i za ovu fazu priprema sam zadovoljan prikazanim. Još uvijek se osjeća umor od teretane i snažnih fizičkih priprema, i kako vrijeme bude odmicalo očekujem da ekipa igra sve bolje i bolje.“

Nakon odigrana tri kola, ekipa ŽOK Gacko sa maksimalnim učinkom osvojila je prvo mjesto, domaća Luka Bar završila je na drugoj poziciji, dok je Klek je bio poslednjeplasirani.
Izvor: Opština Gacko