Opština Gacko, po treći put za redom, juče je dočekala 49 najboljih učenika osnovaca iz Kosovske Kamenice i Raniluga. Učenike sa Kosova koji su došli u pratnji svojih učitelja i nastavnika, dočekali su predsjednik SO Gacko, Jovan Kovačević i predsjednik sindikata RiTE Gacko, Željko Tepavčević, kao i porodice iz Gacka koje su i ove godine vrata svojih domova otvorile za ove mališane.

„Danas, po treći put na ispitu humanosti, Gacko i Hercegovina ruke šire svojim drugarima sa Kosova. I ovaj put bićemo pravi domaćini, a nadamo se da će ovakva druženja postati lijepa tradicija“, rekao je Kovačević, koji je na čelu koordinacionog Odbora za doček djece sa Kosova. Poseban pozdrav uputio je svim porodicama iz Gacka koje su i ovaj put ugostile mališane.

Narednih dana, do 27. avgusta, djeca će boraviti kod porodica članova kulturno-umjetničkih društava „Zelengora“ i „Sava Vladislavić“, kao i plesne grupe „We dance“. Organizatori su i ove godine pripremili plan i program posjete tokom koje će učenici, između ostalog, upoznati prirodne i kulturno – istorijske znamenitosti Gacka i Hercegovine.

Glavni sponzor i pokrovitelj ovog projekta su Opština Gacko i Sindikat RiTE Gacko.

Izvor:  Opština Gacko