Вечерас су се у херцеговачком дербију четвртфинала Купа БиХ у требињској дворани „Милош Мрдић“ састале екипе КМФ Леотар „Ocean Link“-a и КМФ Невесиња.

Утакмица је почела доста опрезно, нешто конкретнији је био Леотар. Иницијатива домаћих се исплати будући да играчи Леотара долазе у водство у деветом минуту преко Вица који сјајним шутем у рашље начиње мрежу Невсињаца.

Већ минуту након тога на семафору је стајало Леотар 2 : Невесиње 0, будући да Саво Андрић постиже свој први го на утакмици, играо се десети минут.
Гости су покушали прескакати средину и тако доћи до поготка, али ова тактика им није донијела много доброга будући да Леотар поново преко Сава Андрића који се други пут уписује у стријелце, долази до гола и до убједљивог водства од 3:0.
Треба издвојити детаљ из 15-ог минута када голман Летоара сјајно брани шут Далибора Пудара као и шут Булајића послије корнера који одлази мало поред десне стативе.
На полувремену, резултат је био 3:0 за домаћине.

У другом полувремену на самом почетку Леотар погађа пречку преко Зечевића.
Невесиње почиње играти без голмана, а једну грешку Далибора Пудара користи Вицо, који са пола терена шутира на празан го. Шут је био прецизан; Леотар има комфорних 4:0.
У наставку утакмице смо могли видјети дефанзивни Леотар и велику офанзиву гостију који су дали све од себе да умање резултат. Пред крај утакмице тренер Леотара је измјешао састав, а шансу су добили нешто млађи играчи. Гости успјевају у задњих 10 минтуа постићи три гола: погађали су Булајић и Килибарда, а у задњем минуту у стријелце се уписује и Милићевић, на крају резултат је био 5:3.
Леотар је на тај начин обезбједио пролаз у полуфинле КУП-а БиХ, док је пут Невесињаца у овогодишњем издању овог такмичења завршен.


Требиње, Дворана „Милош Мрдић“
Гледалаца: 150
Судије: Марчинко Ведран, Мацић Амар, Маврак Далибор (Мостар)
Куп БИХ
1/4 финала
КМФ „Леотар Оцеан Линк“ – КМФ “ Невесиње “  3:0 (5:3)
Жути картон: Бокић Стефан (Леотар), Булајић Милош (Невесиње)
Стријелци:
Вицо Миљан 1:0 90 мин, Андрић Саво 2:0 10 мин, Андрић Саво 3:0 13 мин, Вицо Миљан 4:0 24 мин, Вицо Миљан 5:0, 34 мин, Булајић Милош 5:1 36 мн, Килибарда Васо 5:2 37 мин, Милићевић Антон 5:3 40 мин.

 

Срећко Ш.,

Херецговина Промо, јануар 2017