Večeras je u Sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“ odigrana utakmica četvrtfinala Kupa BiH u futsalu, u kojoj su snage odmjerili Premijerligaš Leotar i lider Prve lige Federacije BiH ekipa Buba Mare iz Cazina.

Nakon dobrog otvaranja Leotara i dva brza gola koja su postigli izabranici Dragana Spajića preko Miljana Vica u 2. i 4. minutu, Leotar se povlači i dozvoljava gostima povratak u utakmicu.

Nakon 2:0 Leotara, Cazinjani preuzimaju igru i stvaraju nekoliko prilika. Delić se u 16. minutu dugo namještao na šut, međutim njegov udarac odlazi pored gola. Šutirao je i Prošić u istom minutu, ali lopta odlazi u ruke golmana Leotara Jovanovića.

Gosti su imali veliku priliku u 17. minutu kada do lopte, ipak, nije stigao Ćatić. Ovaj pritisak gosta, potkraj poluvremena najavio je njihovu mnogo bolju igru u nastavku. Nakon timskog tajm auta trenera Buba Mare, Šerifa Rekića, gosti izlaze na teren vrlo odlučni i uspijevaju da do pauze postignu dva brza gola.

Vrlo atraktivan gol u 18. minutu postiže Kadić kada pogađa rašlje gola Jovanovića. U 19. minutu Prošić najavljuje svoju sjajnu partiju i uspijeva pronaći put do gola Leotara. Hladan tuš za domaće koji su tri minute prije poluvremena imali na oko sigurnih 2:0.

Drugo poluvrijeme donijelo je vrlo dinamičnu i otvorenu igru s obje strane. Leotar je odlučno krenuo u drugu dionicu i stvorio par prilika. U 21. minutu, priliku su imali Čečur, a zatim i Vico, šut Miljana Vica, Karalić uspijeva ukrotiti. Uslijedila je prilika za Čečura u 22. minutu.

Slična situacija desila se takođe u 22. minutu, kada je Vico silovito šutirao, ali Karalić je i na to bio spreman. U 23. minutu Vico dodaje za Čečura koji pogađa spoljni dio mreže. Leotar je dobro počeo, ali gosti su bili ubitačni iz kontri. U 23. minutu Begić šutira pored gola nakon polukontre gosta.

Vico se uspio izboriti za šut u 24. minutu, riješio se svog čuvara i silovito šutirao, ali u njegov šut sjajnim startom ulazi Begić i tako spašava gol svoje ekipe.

U 26. minutu gosti dolaze do potpunog rezultatskog preokreta, pošto gol postiže Prošić. Na taj način igrač Buba Mare uspio je kazniti nesmotrenost Leotara u odbrani i postići svoj drugi gol na utakmici.

Prošić je bio sam ispred Jovanovića, kada Jovanović ipak uspijeva da spasi svoju mrežu. U 28. minutu Mizić pogađa stativu, a u 30. minutu prisutni u dvorani svjedočili su velikoj prilici za goste kada je Mizić izašao sam pred golmana Leotara Jovanovića, krenuo u dribling, ali je Jovanović spretnom intervencijom, dok je bio na podu, uspio zaustaviti njegov šut i održati svoju ekipu u igri.

Leotar je nakon ovoga ponovo uspio izvršiti pritisak na gol gostiju. Slobodan udarac imao je Vico, ali i ova šansa je otišla u nepovrat. Vico postiže svoj treći gol u 31. minutu za 3:3.

Uslijedila je inspirativnost gostiju koji sa dva brza gola u 34. i 35. minutu, preko Prošića i Mizića, koji tjeraju Leotar na potpunu ofanzivu i igru uz maksimalni rizik. Ovo je značilo da će igrači tima iz Trebinja u zadnjih šest minuta igrati s igračem više u polju, što znači igru bez golmana. Rezultat je bio 3:5.

Još je bilo vremena za povratak Leotara kada u 37. minutu, nakon gužve i ubačaja Čečura, Prošić postiže auto-gol. Rezultat je bio 4:5, ali samo nakratko.

Mizić u 40. minutu postiže gol za 4:6 i tako svoju ekipu zasluženo šalje u polufinale Kupa BiH u tekućoj sezoni.

 

Kup Bosne i Hercegovine

Četvrtfinale

KMF Leotar – MNK Bubamara – Cazin 4:6 (2:2)

Dvorana: Miloš Mrdić (Trebinje)

Gledalaca: 50

Strijelci: 1-0 Vico 2. minut

2-0 Vico 4. minut

2-1 Kadić 18. minut

2:2 Prošić 19.minut

2-3 Prošić 26. minut

3-3 Vico 31. minut

3-4 Prošić 34. minut

3-5 Mizić 35. minut

4-5 Prošić auto gol 37. minut

4-6 Mizić 40. minut

Sudije: Bajrović Alem (Sarajevo), Vujadin Nemanja (Istočno Sarajevo), Macić Amar (Mostar)

Žuti kartoni: Vico (Leotar), Ćatić (Buba Mara)

KMF Leotar, Sastav:

Jovanović, Čečur, Vladisavljević, Cimirot, Vico, Šarenac, Bodiroga, Muratović, Milojević, Vukanović, Milenić, Tepavčević, Miladinović, Savić

Trener: Dragan Spaić

MNK Buba Mara, Sastav:

Karalić, Begić, Prošić, Delić, Mizić, Nuhanović, Kličić, Kadić, Ćatić

Trener: Šerif Rekić

 

Srećko Š. / Hercegovina Promo, februar 2018.