Sinoć je u dvorani Miloš Mrdić u Trebinju odigrana utakmica 6. kola Premier lige Bosne i Hercegovine. U utakmici koja je nosila epitet derbija kola, slavila je gostujuća ekipa iz Čitluka, rezultatom 3:1, na poluvremenu na semaforu je stajalo 1:1.

Gosti su boljom igrom u drugoj dionici slomili otpor tima Dragan Spaića, i tako su odnijeli tri boda sa dosta teškog gostovanja u Trebinju.

U prvoj minuti u prilici je Zečević nakon asistencije Perišića koji je danas ponovo, nakon nešto dužeg izbivanja, bio u početnom sastavu. Perišić dugom loptom pronalazi Zečevića koji koji loše završava akciju. Igrao se drugi minut.

Gosti prvi put prijete u drugom minutu preko Pantića. Otvaranje susreta bilo je vrlo ofanzivno  s obje strane, igralo se na sredini i vodila se borba za svaku loptu.

Na isteku 2. minuta prijeti igrač gostiju Delić, a u petom minutu Perišić upisuje dvije sjajne odbrane. Pantić izlazi jedan na jedan pred Leotarovu jedinicu, bila je to zicer situacija, međutim Perišić se iskazao i odbanio njegov šut.

U 7. minutu Perišić nesmotreno napušta svoj gol, lopta prolazi pored stativa, njegova nešto slabija reakcija nije kažnjena.

Leotar je u 7. minutu lako mogao do vođstva. Odigrali su dobru akciju domaći, odbrana gostiju iz Čitluka je izigrana. Međutim,Zečevićeva završnica bila je loša i tako propada velika prilika za domaći sastav.

Šut Pantića brani Perišić u 8 minutu.

Vico je bio u šansi za Leotar u 10. Minutu, šutirao je s ruba kaznenog prostora, međutim neprecizno. Utakmica je u prvom poluvremenu bila sadržajna i može se reći da su samo falili golovi.

Grgić je bio u velikoj prilici za Brotnjo u 11. minutu, nalazio se na petercu, ali nije uspio podmetnuti nogu i uputiti udarac u okvir.

Prisutni u dvorani Miloš Mrdić svjedočili su fantastičnom šutu Pantića u 11 minutu, šutirao je iz koljena gotovo s centra, ali lopta na sreću za domaće, ipak, odlazi pored lijeve stative njihovog gola.

Gosti su bili malo konkretniji u polju što se ogledalo u činjenici da su imali više prilika, međutim, ne može se reći da Leotar nije dobro parirao.

Prvo je u 12. minutu šutirao Andrić na sličan način, međutim, Perišić sjajno brani, golman Leotara ulijevao je povjerenje svojoj odbrani i često ispravljao greške. Igrao je sa mnogo rizika.

Do 12. minuta Leotar preuzima igru, a u nastavku u 13. minutu šut Andrića je blokiran.

Milanović dodaje na Šešelja u 14. minutu koji promašuje zicer situaciju. Ponovo je priprijetio Leotar i istom minutu, ovoga puta preko Vica koji uzima loptu i kreće u kontru. Ipak njegova završnica nije bila zadovoljavajuća.

U 15. minutu Bošnjak dovodi goste u vođstvo, neiskorištene prilike su kažnjene.

U završnici prvog dijela Leotar je napadao, a gosti su čekali priliku iz kontri, šut Sutona brani Perišić.

Nakon asistencije Šešelja, Nevistić pogađa za 1:1. Leotar se vraća u igru. Vidjela se velika želja kod obje ekipe.

Milanović propušta veliku priliku za Leotar, a Delić prijeti za Brotnjo u 23. minutu.

Leotar je u 24. minutu odigrao fantastičnu akciju. Vico spušta glavom za Šešelja koji promašuje ono što su svi vidjeli u golu. Ovo je bio jako bitan detalj poslije koga momentum prelazi na stranu Čitlučana.

Grgić pogađa za 2:1, gosti ponovo vode, a Leotar ponovo mora juriti vođstvo. Redale su se prilike, jednu koristi Suton koji pogađa za 1:3. Ovo se ispostavilo kao ključni detalj, Leotar je do kraja pokušavao nešto napraviti, ali odbana gostiju bila je na nivou i nije dopuštala domaćinu da se razigra.

U 29. minutu Zečević ponovo loše šutira iz izgledne pozicije. Do tridesetog minuta izabranici Dragana Spaića pokušali su nešto učiniti sa igračem više u polju, imali su pritisak, ali bez pravih prilika. Drugo poluvrijeme bilo je manje atraktivno, a utakmicu je odlučilo par detalja. Ipak treba reći da su gosti bili bolji i zasluženo slavili.

Leotar sljedeću utakmicu gostuje u Mostaru kod Zrinjskog.

Premier Futsal Liga Bosne i Hercegovine

6.kolo

KMF Leotar – MNK Brotnjo Čitluk

1:3 (1:1)

Dvorana: Miloš Mrdić (Trebinje)

Gledalaca: 100

Strijelci:

1-0 Bošnjak 15. minut

1-1 Nevistić 12. minut

1-2 Grgić 25. minut

1:3 Suton 27.minut

 

Sudije: Pljevljak Jasenko (Sarajevo), Omerbašić Amir (Sarajevo), Primorac Romeo (Ljubuški)

Žuti kartoni: Perišić (Leotar)

Žuti kartoni

Leotar, Sastav:

Perišić, Petrovski,, Cimirot, Šešelj,Zečević, Andrić , Marijašević,Šaraba, Čečur, Milojević, Nevistić, Vico, Muratović, Milanović

Trener: Dragan Spaić

MNK Brotnjo, Trener: Čilić Matej

Sastav: Ivanković, Pantić, Delić, Grgić, Marić, Medić, Bošnjak, Dujmović, Marković, Suton, Šunjić, Odak