Fudbaleri Leotara u ponedjeljak su počeli sa pripremama za drugi dio sezone. Pripreme su počele relativno rano, budući da proljećni dio takmičenja u Drugoj ligi Republike Srpske – grupa Istok počinje u martu.

Na prozivci se pojavio dvadeset jedan igrač, koji će biti na raspolaganju u pokušaju da se u nastavku takmičenja obezbjedi promocija u viši rang, Prvu ligu Republike Srpske.

Izabranici Rajka Mičete, koji su u sezonu ušli nešto slabije ali su tokom jesenje polusezone uhvatili ritam i vezali šest uzastopnih pobjeda, najveću prepreku u svojim nastojanjima imaće u ekipi Jedinstva iz Brčkog koje proljeće dočekuje na mjestu broj jedan i ima dva boda više od trebinjske ekipe.

Odgovorni u klubu kao veliki hendikep za Leotar smatraju činjenicu da domaće utakmice igraju na terenu u Bileći, zbog radova na „Policama“ čiji je završetak neizvjestan, te je praktično svaka utakmica gostovanje.

U klub su već stigla dva pojačanja, radi se o mladom Ivanu Asanoviću koji je po vokaciji napadač i Mladenu Peroviću koji je doskorašnji igrač Famosa iz Vojkovića i koji igra na poziciji lijevog beka.

Treba napomenuti da se iskusni Miroslav Prelo oprostio od fudbala, te da odlazi u zasluženu fudbalsku penziju. Iz FK Leotara su najavili da bi se do početaka proljetnog dijela sezone mogli dodatno pojačati kako bi bili što konkuretniji i kako bi uspjeli nastaviti dobar niz sa kojim su završili jesenji dio prvenstva.

 

S.Š. / HP, januar 2019.