Utakmicom 30. kola završeno je prvenstvo Druge lige grupa „Istok“.

Fudbaleri Mladosti  ugostili su drugoplasiranu ekipu FK „Famos“ iz Vojkovića. Ovo je bio i derbi ovog kola. Utakmica sa osam postignutih golova.

Gosti su prvi došli u priliku za postizanje pogodaka u 4. i 7. minutu, ali nespretnost gostujućih igrača nije promijenila rezultat. U 8. minutu za vođstvo od 1:0 najbolji igrač Mladosti Rajko Ćeranić postiže prvi od svoja tri pogotka. Gostujuća ekipa preko Milinkovića u 21. minutu izjednačuje rezultat na 1:1 da bi opet Ćeranić i Jokanović u 35. i 38. minutu povećali rezultat na 3:1 za domaćina. U 42. minutu nakon opravdano dosuđenog penala Ćeranić postiže svoj treći pogodak za sigurno vođstvo od 4:1 što je bio rezultat prvog poluvremena.

Kada je to malo ko očekivao u drugom poluvremenu situacija ne terenu se mijenja što je rezultiralo postizanjem tri pogotka gostiju. Domaći igrači se nakon dobre igre u prvom poluvremenu povlače na svoju polovinu što gosti koriste i kažnjavaju svojim pogocima preko Bjelice u 54. i 73. minutu i smanjuju rezultat na 4:3. Šanse se redaju na obje strane i gostujući igrač Koprivica u 83. minutu postiže četvrti pogodak za izjednačenje od 4:4. Neriješen rezultat je i najpravedniji ishod jedne dobre fudbalske predstave na terenu.

Strijelci: Ćeranić u 8., 35. i 42. min., Jokanović u 38. min. za Mladost, Milinković u 21., Bjelica u 54. i 73. i Koprivica u 83. min. za Famos.

Sudije: Rakić(Bijeljina), Makarić (Ugljevik) i Aćimović (Zvornik)

Žuti kartoni: Mrković i Ćeranić za Mladost.

Mladost je igrala u sastavu: Guzina, Bokić, Nikolić,(od 74. min. Pejić), Koprivica, Bratić, Mrković, Komnenić, Lozo, Jokanović, Vuković (od 56. min. Bjelogrlić), Ćeranić.

Nakon odigranih 30 kola i plasman u Prvu ligu RS ostvarila je ekipa FK „Sloga“ iz Gornjeg Crnjelova sa 75 bodova. Mladost je završila prvenstvo na osmom mjestu sa osvojenih 40 bodova.

 

HP, jun 2018.

Facebook komentari

komentar