Utakmicom 30. kola završeno je prvenstvo Druge lige grupa „Istok“.

Fudbaleri Mladosti  ugostili su drugoplasiranu ekipu FK „Famos“ iz Vojkovića. Ovo je bio i derbi ovog kola. Utakmica sa osam postignutih golova.

Gosti su prvi došli u priliku za postizanje pogodaka u 4. i 7. minutu, ali nespretnost gostujućih igrača nije promijenila rezultat. U 8. minutu za vođstvo od 1:0 najbolji igrač Mladosti Rajko Ćeranić postiže prvi od svoja tri pogotka. Gostujuća ekipa preko Milinkovića u 21. minutu izjednačuje rezultat na 1:1 da bi opet Ćeranić i Jokanović u 35. i 38. minutu povećali rezultat na 3:1 za domaćina. U 42. minutu nakon opravdano dosuđenog penala Ćeranić postiže svoj treći pogodak za sigurno vođstvo od 4:1 što je bio rezultat prvog poluvremena.

Kada je to malo ko očekivao u drugom poluvremenu situacija ne terenu se mijenja što je rezultiralo postizanjem tri pogotka gostiju. Domaći igrači se nakon dobre igre u prvom poluvremenu povlače na svoju polovinu što gosti koriste i kažnjavaju svojim pogocima preko Bjelice u 54. i 73. minutu i smanjuju rezultat na 4:3. Šanse se redaju na obje strane i gostujući igrač Koprivica u 83. minutu postiže četvrti pogodak za izjednačenje od 4:4. Neriješen rezultat je i najpravedniji ishod jedne dobre fudbalske predstave na terenu.

Strijelci: Ćeranić u 8., 35. i 42. min., Jokanović u 38. min. za Mladost, Milinković u 21., Bjelica u 54. i 73. i Koprivica u 83. min. za Famos.

Sudije: Rakić(Bijeljina), Makarić (Ugljevik) i Aćimović (Zvornik)

Žuti kartoni: Mrković i Ćeranić za Mladost.

Mladost je igrala u sastavu: Guzina, Bokić, Nikolić,(od 74. min. Pejić), Koprivica, Bratić, Mrković, Komnenić, Lozo, Jokanović, Vuković (od 56. min. Bjelogrlić), Ćeranić.

Nakon odigranih 30 kola i plasman u Prvu ligu RS ostvarila je ekipa FK „Sloga“ iz Gornjeg Crnjelova sa 75 bodova. Mladost je završila prvenstvo na osmom mjestu sa osvojenih 40 bodova.

 

HP, jun 2018.