Фудбалери Летоара славили су убједљиву побједу против екипе Гласинца из Сокоца на стадиону Полице резултатом 4:1.
Фудбалери домаће екипе били су бољи ривал кроз читавих 90 минута, што се одразило и на резултат.hp-media-group-logoПочело је приликом за Леотар када Ристић убацује за Зечевића који шутира, али голман Гласинца то брани.
Међутим другачији је био исход само двије минуте касније, када Шешељ додаје лопту Ристићу који је поспрема у мрежу голмана Пајевића. Леотар води већ у раној фази утакмице.
Међутим није ту стала екипа Леотара, наставили су са врло офанзивом игром и већ у 15 минуту Цимирот ствара шансу за Ристића који не успијева стићи до лопте и упутити шут.
У 18. минуту још један покушај Леотара када волеј шут Мићуновића одлази преко гола.
Већ минут након тога Цимирот изводи слободан ударац, Ристић касни што је омогућило голаману госитију Пајевићу да ухвати лопту. Тако пропада још једна прилика за Леотар.
У 39-ој минути Леотар удостучује водство преко Ристића..
Међутим само пар минута касније, тачније у 44-ој минути након непостојећег фаула за екипу Гласинца, гости изводе слободан ударац са неких тридсет метара, најбоље се снлази Пејановић који постиже го и тако смањује водство домаћина.
Са резултатом 2:1 се и отишло на одмор.
У 48. минуту Пјаца додаје до Ристића који не постиже го из изгледне ситуације.
У 60. минуту најбоља прилика за Гласинац када заједничким снагама Тодоровић и Перишић спашавају Леотар и спрјечавају изједначење.
У 70. минути домаћи долазе до трећег гола након центаршута Пјаце, Ристић је само додирнуо лопту која се одбија до Цимриота који матира голамана гостију.
Шешељ постиже го и поставља коначни резултат 4:1 за Леотар, излази сам испред голамана Пајевића и несметано шаље лопту у мрежу.
Леотар је могао и до убједиљијег резултата, пошто су двије шансе пропустили Рамић и Прело.

Стадион: Полице
Гледалаца: 30
Судија: Милан Тадић
Помоћне судије: Симсија Младен, Пљеваљчић Драгослав
2. лига Републике Српске Исток 14. коло
ФК Леотар- ОФК Гласинац Соколац (2:1) 4:1
Стријелци: 1-0 Ристић 6, 2:0 Ристић 39, 2:1 Пејановић 44, 3:1 Цимирот 70, 4:1 Шешељ 86
Леотар
Састав: Перишић, Љубибратић, Андрић, Пјаца 79 (Прело) , Шешељ, Зечевић 85 (Медан), Цимирот, Рамић, Мићуновић, Ристић 77 (Спаић) ,Тодоровић / Тренер: Рајко Мичета
ОФК Гласинац
Састав: Пајевић, Вујичић 45 (Милинковић), Драгичевић, Нинковић, Гашевић, Јокић 80 (Лиздек), Јоловић 85 (Вуковић) , Крешталица, Живковић, Бунијевац, Пејановић

Жути картони: Милинковић (Гласинац), Медан, Зечевић (Леотар)

 

С.Ш. / Херцеговина Промо, новембар 2016.