Umjesto očekivane kiše golova, u susretu Gubera i Leotara, na srebreničkom Vidikovcu, u utakmici 8. kola Druge lige, grupa Istok, pala je kiša kartona: 14 žutih i jedan crveni. Domaća ekipa je, golom Jevtića u 90. minutu, ubilježila pobjedu, te su tri boda, nakon dinamičnih 90 minuta, ostala u Srebrenici.

Prvo poluvrijeme proteklo je u ispitivanju snaga. Nijedna ekipa nije imala izglednijih prilika, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 0:0. U drugo poluvrijeme Guber je ušao dosta borbenije, preuzeo terensku inicijativu  i stvorio nekoliko odličnih šansi, koje nije iskoristio.

Već nakon  desetak minuta od dolaska sa odmora,  Jevtić ima povoljmu priliku, ali golman gostiju odlično reguje, a viđen je i dobar pokušaj Borića sa 20 metara, ali golman Trebinjaca je bio dobro postavljen. Atakovali su na mrežu Trebinjaca i Skejić i Smajlović, ali neuspješno. Propuštene prilike su se mogle  osvetiti Guberu u 75. minutu, kada je  sa desne strane ubačena lopta  do Zečevića, koji se našao sam ispred Bogičevića. Ipak, čuvar mreže domaćih je, više srećno, nego spretno,  glavom odbranio odličan udarac.

Leotar u 80. minutu ostaje sa igračem manje, nakon što je Prelo zaradio i drugi žuti karton. U 87. minutu gosti kreću u napad, ali nakon nespretne reakcije Miloševića, sudija pokazuje na bijelu tačku, sa koje kapiten Leotara pogađa prečku. U samom finišu, Smajlović prolazi po desnoj strani, vara dva protivnička igrača, centrira do Jevtića, koji lijevom nogom šutira ka golu gostiju. Iako je Perišić dotakao loptu, ona ulazi u mrežu, i u 90. minutu Guber dolazi do pobjede.

FK Guber (Srebrenica) – FK Leotar (Trebinje) 1:0 (0:0)

Stadion: Vidikovac

Gledalaca: 80

Sudija: Vasilije Milošević (Bijeljina)

Strijelci: 1:0 Jevtić u 90.

Žuti kartoni: Bogičević, Skejić, Smajlović, Jašarević, Nalić, (Guber), Perišić, Andrić, Vučić, Zečević, Spaić, Begenišić, Todorović, Prelo (Leotar)

Crveni karton: Prelo (Leotar)

Guber: Bogičević, Ilić, Skejić (od 80. Nalić), Borić, Jevtić, Avdić (od 87. Maksimović), Ćirković, Milošević, Smajlović, Osmanović, Jašarević

Trener: Drago Radović

Leotar: Perišić, Andrić, Vučić, Janjić, Zečević, Spaić, Begenišić, Ramić, Ristić, Todorović, Prelo

Trener: Rajko Mičeta

 

Izvor: Sport DC