Jubilarni 50. Praznik mimoze otvoren je drugog februara Feštom od mimoze, ribe i vina, kojoj je prisustvovalo između 15 i 20 hiljada ljudi iz svih krajeva svijeta.

Potom je uslijedio spektakularan koncert Zdravka Čolića pred blizu 15-tak hiljada prisutnih na platou ispred hotela Igalo.

Dio atmosfere sa koncerta Zdravka Čolića u Igalu 🎼🎶🎤🎵www.hercegovinapromo.com

Posted by Hercegovina Promo – Radio Padrino on Петак, 08. фебруар 2019.

Ove godine Praznik mimoze u čast  jubileja 50 godina postojanja traje 50 dana. Za to vrijeme posjetioci će moći da uživaju u raznovrsnom programu sačinjenom od kulturnih, umjetničkih, sportskih i gastro programa.

Najzanimljiviji su svakako maskenbali za odrasle na kojima će nastupati OK bend, Frajle, Dženan Lončarević i Indira Forza.

Poseban dio martovskog programa je pod nazivom „Ljubav u doba mimoze“ u okviru kojeg će koncerte 7. i 8. marta održati Saša Matić i Kaliopi, dok će na maskenbalu 9. marta svoj nastup imati fenomenalni Dženan Lončarević, u čijem novogodišnjem nastupu je imala priliku da uživa trebinjska publika.

Među bogatim programom su i maskenbali za djecu, ulični performansi, dani Turske, Poljske, Italije, Norveške, Njemačke, Finske, Slovenije, Beograda i Novog Sada, kao i Izložba cvijeća, Riblja večera, pozorišne predstave, izložbe, književne večeri, kao i brojni sportski događaji.

Za 16. mart je zakazana zanimljiva ulična trka karića, popularni „Karotc 2019“, dok će 50. Praznik mimoze koncertom 24. marta zatvoriti Ceca Ražnatović.

 

HP, februar 2019.