U Zovom Dolu juče je održana tradicionalna Vaskršnja tucijada. U porti Hrama svih svetih po deveti put su se okupili mještani različiti po statusu i godinama da učestvuju u lijepoj običajnoj manifestaciji. Preko 80 učesnika podijeljeno je u dvije grupe.

U konkurenciji djece i omladine najtvrđe vaskršnje jaje imao je sedmogodišnji Luka Botić. Na poklon je dobio 30 jaja, ali mu mnogo više znači što je nadmašio starije rivale.
Priređeno je i posebno takmičenje za „veterane“, a pobjednik je bio 61-godišnji Milovan Zečević. Кaže da mu je bila čast da učestvuje u ovom lijepom pravoslavnom običaju. Raduje ga što se na veliki hrišćanski praznik u Zovom Dolu okupilo dosta djece.

Da sve protekne regularno brinuo se žiri. U pravilima se navodi da jaje mora biti kokošije, skuvano i obojeno, bez bilo kakvih vještačkih ojačanja. Pobjedničko jaje na kraju se razbija pred učesnicima i publikom.
Najmlađa učesnica Vaskršnje tucijade Anđela Zubac nama ni šest mjeseci, a najstariji Slavko Milinić napunio je 67 godina. Upravo je njihovim nadmetanjem počela ovogodišnja tucijada.

Lijepo vrijeme i praznični duh zadržali su mještane u višečasovnom druženju.

Izvor: Radio Nevesinje