Shodno planu predstavljanja i nastupa na inostranim turističkim tržištima, te uvećanom interesovanju privrednih i turističkih aktera, kao i samih turista iz Poljske za Republiku Srpsku, JU Turistička organizacija Grada Trebinja od danas do subote 23. novembra prezentuje turističku ponudu Trebinja u okviru „27. International Travel Show – TT Warsaw” koji se održava u Varšavi, glavnom gradu Poljske.


Trebinjska turistička organizacija jedina je lokalna turistička organizacija iz RS koja je uzela aktivno učešće na sajmu, a nastup se i ovaj put realizuje u saradnji sa Turističkom organizacijom Republike Srpske (TORS) i to u okviru zajedničkog promotivnog štanda – F11 koji je pozicioniran na odličnoj lokaciji.

Tokom dana štand je posjetila Ambasadorka BiH u Poljskoj g-đa Koviljka Špirić koja je iskazala zadovoljstvo prezentacijom na ovom najvećem i najznačajnijem turističkom dešavanju u Poljskoj sa 450 izlagača i 136 turoperatera iz 53 različite zemlje svijeta, a očekuje se da sajam tokom tri dana trajanja posjeti preko 20.000 ljudi.

Ovim predstavljanjem nastavljena je serija nastupa na inostranim turističkim sajmovima, a Poljska je odabrana iz razloga što predstavlja veliko turističko tržište sa preko 38 miliona državljana, te zato što turisti iz ove srednjeevropske zemlje imaju dugu tradiciju obilazaka bivših jugoslovenskih republika i u sve većem broju posjećuju Trebinje.

 

HP, novembar 2019.