Gradsko kulturno-umjetničko društvo „Alat-Svislajon“ Trebinje priredilo je večeras u pozorišnoj sali Kulturnog centra godišnji koncert, na kojem su svoje umijeće u narodnoj igri i pjesmi sugrađanima predstavili seniorski, omladinski, dječiji i ansambl veterana društva.

Veče igre i pjesmo bilo je i humanitarnog karaktera, dio sredstava prikupljenih od prodaje karata biće uplaćen za liječenje djevojčice Ivane Bjelogrlić iz Istočnog Sarajeva.

Predsjednik trebinjskog KUDa „Alat-Svislajon“ Nedeljko Lambeta kaže da je ova godina bila uspješna za društvo te da su u ovoj godini imali više od 50 nastupa.

„Izdvoijo bih nastup u Gričkoj ove godine jer smo tamo dobili nagradu za najbolju koreografiju a uspješno smo organizovali smotru veterana gdje je bilo oko 1000 učesnika, uspješno je bilo i „Zlatno kolce“ a to je dječiji festival Republike srpske“, kaže Lambeta.

Jedan od članova ovoga društva Dražen Milić kaže da je folklor stil života.

„Evo ove godine ja i moja kćerka zajedno imamo koncert, to dovoljno govori koliko meni folklor znači“, kaže Milić.

Tamara Šišić član je KUDa Alat-Svislajon punih trinaest godina i kaže da uživa u svakom koraaku.

„To je sastavni dio mene i već trinaest godina ulažem sebe u ovo društvo. Čast mi je i večeras zaigrati“, istakla je Šišić.

Gradsko kulturno-umjetničko društvo „Alat-Svislajon“ postoji pune 63 godine. Večerašnji koncert bio je posvećen pokojnoj Branki Ratković dugogodišnjem članu ovoga društva, a zaslužnima su dodjeljene plakete društva.

HP / Srna