Danas je u Gradskoj upravi u Trebinju održan prijem za djecu sa Kosova i Metohije koja borave u našem gradu u okviru projekta „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“.

Ovim povodom gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je rekao da je Trebinje ove godine ugostilo pedesetoro djece iz Kosovske Kamenice.

„Drago nam je da smo i ove godine domaćini djeci sa Kosova i Metohije, i da djeca imaju priliku da upoznaju grad, Gradska uprava se trudi da organizuje program i sadržaj za naše goste“, rekao je Ćurić i izrazio zahvalnost svim prodicama koje su domaćini djeci i koji se, kaže trude da mimo programa organizuju razne druge sadržaje.

Ćurić je napomenuo da će sve troškove boravka onih koji nisu smješteni u neku porodicu snositi Grad i dodao da će i u narednom periodu podržati ovaj, ali i sve slične projekte tako što će za ovu stavku biti obezbijeđena sredstva u budžetu grada.

Jadranka Vasić, direktor Osnovne škole „Desanka Maksimović“ koja sa djecom boravi u Trebinju kaže da je ponosna što djeca, ali i svi ostali članovi koji su sa njima doputovali, imaju priliku da upoznaju Trebinje i njegovu veliku istoriju.

„Do sada smo upoznali ne samo lep grad, nego i ljude velikog srca“, rekla je Vasić i zahvalila na gostoprimstvu i pažnji koja se poklanja djeci sa Kosova.

Nikola Arsić koji sa svojim vršnjcima boravi u Trebinju, kaže da mu je u Trebinju jako lijepo,  „moji domaćini su super, a grad prelep, upoznali su me sa cijelim gradom, i baš mi se sviđa“ , rekao je Nikola i dodao da Trebinje želi ponovo da posjeti.

Milica Pešić učenica sedmog razreda Osnovne škole „Desanka Maksimović“ kaže da je prvi put u Trebinju i u RS i takođe naglašava da joj je na krajnjem jugu Srpske jako lijepo.

Projekat „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“ organizuje humanitarno udruženje „Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji“ iz Banjaluke, a Trebinje je kao domaćin treći put uključeno u isti.

 

 

 

HP, jun 2019.