Danas je u Trebinju održan Humanitarni turnir za Džaju u organizaciji Fakulteta za proizvodnju i menadžment.

Na turniru se takmičilo 60 ekipa u pet disciplina – mali fudbal, basket 3×3, odbojka, klikeri i viteške discipline.

Pored sportista i sportskih kolektiva u akciji je učešće uzeo i veliki broj građana koji su prilozima doprinijeli da se danas prikupe značajna novčana sredstva koja će biti uplaćena na račun porodice Pudar.

Učesnici turnira kažu da su im rezultati manje bitni, bitno je, kažu,  da se druže i da opet pokazuju humanost.

Turnir je danas posjetio i sam Danijel Pudar Džaja koji kaže da mu podrška koju su mu pružili njegovi sugrađani mnogo znači.

Pored materijalnog dijela, podrška mi znači i u psihičkom i moralnom smislu. Podrška koju mi prižaju sugrađani je vjetar u leđa i dodatni motiv da istrajem u borbi. Veliki razlog za radost je kada vidim veliki broj omladine koja je došla da me podrži, iskreno, ne znam da li sam ih ikada vidio u životu, a kamoli imao priliku da ih upoznam, vidim da su tu da me podrže, to mi puno znači ”, rekao je danasDanijel Pudar – Džaja.

Podsjećamo, Danijel Pudar je prije četiri godine doživio nezgodu prilikom skoka u more kada je povrijedio kičmu, što je prouzrokovalo paralizu nogu i ruku.

Od tada traje borba za njegovo liječenje, a u Trebinju su do sada organizovane brojne akcije prikupljanja novčane pomoći.

Osim priloga u humaniratnu kutiju posjetioci turnira imali su priliku da danas kupe i broševe koje su za potrebe turnira izradili studenti Akademije likovnih umjetnosti iz Trebinja, koji su se ove godine uključili u organizaciju turnira, a prikupljeno je ukupno oko 3.100 KM.

HP, april 2019.