Sinoć je u Sportskoj dvorani u Višegradu odigrana utakmica 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Goražda i Leotara. Domaća ekipa bila je prinuđena igrati u Višegradu zbog suspenzije, ali su ipak formalni domaćini imali veliku podršku publike tokom cijele utakmice, a u ključnim momentima i djelilaca pravde.

Poveli su domaći preko Bukve koji relizuje sedmerac, Srdanović pogađa za 1:1 sa lijevog krila. Radović brani, a Milićević realizuje sedmerac za Leotar.  Bugarić pogađa za 4:4, a za 4:5 pogađa Srdanović koji potvrđuje da je u sjajnoj formi. Isti igrač presijeca napad Goražda i pogađa nakon kontre. Bukva pogađa prečku iz sedmerca, a Glendža dobija isključenje. Bugarić pogađa za 5;5, a Milićević pogađa za Leotar  sa igračem manje. Za 5:7 pogađa Srdanović, a Bukva ponovo pogađa iz sedmerca u 19. minutu za 5:7. Osmanović je precizan nakon što Glendža gubi loptu iz kontre. Rezultat je bio 7:7. Milojević pogađa, a potom dobija dva minuta isključenja. Radović bilježi čudesnu paradu na golu Leotara, nakon čega Srdanović pogađa za 7:9. Radović se ponovo iskazuje što je izazvalo negodovanje na tribinama i veliko zadovoljstvo njegovog trenera Dragana Milojevića. Ražnatović pogađa za 7:10, nakon čega domaći traže tajm-aut. Goražde pogađa za 8:10, a nakon akcije Milićević-Srdanović rezultat je bio 8:11. Strateg Leotara Tavrić traži tajm-aut. Leotar ponovo dobija u isključenje ovaj put isključen je Milićević. Miličević se nakon povratka u igru ponovo upisuje a potom pogađa i Glendža tako da je rezultat bio 10:14 na poluvremenu.

Milićević na otvaranju druge dionice pogađa za 10:15, Luka Radović se ponovo iskazao da bi na drugoj strani sjajan lob pogodio Srdanović koji je uz Radovića bio vrlo važan za Leo u ovoj utakmici. Glendža pogađa za 12:18 u 35. minutu. Milićević ne pogađa „1 na 1“. Bukva pogađa sedmerac za 15:18. Ubrzo je bilo i 16:18, što znači da domaći prave seriju od 4:0 I tako se polako topi prednost Leotara. Ražnatović prekida ovu neugodnu seriju za svoju ekipu, a domaći dobijaju prvo isključenje. Ipak, na drugoj strani isključen je i Ražnatović. Bukva je dobio novi sedmerac koji je relizovao. Mora se reći da je sudija podlegao pritisku publike koja je bila glasna. Dosuđen je veliki broj sedmeraca za Goražde dok je Leotar dobio samo dva i to oba u prvom poluvremenu. U nastavku se igra rasplamsala, a Glendža pogađa za 18:21. Na drugoj strani precizan je Bukva nakon čega Tavrić ponovo poseže za tajm autom. Glendža je ponovo precizan za 19:22. Isti igrač ponovo pogađa, a  Jelić golman Goražda vadi šut Milojevića koji je išao pod prečku. Potom Glendža maši jedan na jedan sa Jelićem. Bukva pogađa za 21:23. Akcija Glendža Milojević odvodi Leotar na 21:24.

U 54. minutu desio se ključni detalj meča, kod rezultata 21:25 za Leotar. Igrač Goražda udara pesnicom Draganića i dolazi do gužve na terenu, koja prerasta u svojevrsnu linč situaciju koju su morali smirivati pripadnici MUP-a. Poslije prekida od 10 minuta sudije donose besmislenu odluku da isključe po dva igrača obe ekipe, iako je odgovornost domaćih za incident bila neupitna.

Leotar je vodio sa +4 na pet i po minuta do kraja meča. Ipak, formalni domaćini poslije prekida u paklenoj završnici dolaze do izjednačenja, koje je na čudan način ostavilo Trebinjce bez sva tri boda.

Premijer liga Bosne i Hercegovine – 19. kolo

RK Goražde- RK Leotar 27:27 (10:14)

Goražde: Pleh, Bukva 12, Osmanaković 4, Pušilo 1, Djana 1, Krakonja 1, Jamak 3, Hošo, Bugarčić 4, Jelić, Hubanić, Bečić, Žiga 1, Vrana, Muratspahić

Trener: Djana Nermin

Leotar: Savović, Draganić, Vještica, Milećević 6, Milojević 6, Spaić, Ražatović 2,  Ninković, Radović. Srandović 8, Ratković, Uljarević, Janković 1, Glendža 4, Grk

Trener: Darko Tavrić

 

HP, mart 2019.